Zaprašivanje, 5G ili grom: Šta je ubilo ovce u Gruziji

1794

Gotovo da ne postoji prirodni fenomen kojeg dežurni teoretičari zavjere nisu povezali sa svojim idejama da neko radi protiv poštenog dijela čovječanstva koje ne želi da se prikloni zlu. U dobro poznatom duhu „jao, šta nam rade“, objavljen je video masovnog pomora ovaca uz, naravno, tvrdnje da ništa nije slučajno i da su ovce uginule od 5G mreže, a ako ne od nje onda je „zaprašivanje“.

„ŠTA JE OVO…..❓❓ Šta je uzrok uginuća ovaca….❓❓ Reći će s0t0njare preko medija, nisu otrovane, nije od zaprašivanja, nije od v@kcine, nije od zračenja/frekfencije, nego IZNENADA pale….promena vremena ih pokidala…. USKORO u bioskopima….. AGENDA GLAD uz klimatske promene i zombirano čovečanstvo….“, pita se autor objave.

Obrnutom pretragom fotografije došli smo do originalnog videa, koji je na svojoj Fejsbuk stranici objavila gruzijska agencija „Agenda“ koja je i objasnila šta se desilo ovcama.

Pogađate, nije su ih ubile vakcine, zračenja, zaprašivanje… Ubio ih je – grom.

„Oko 550 ovaca stradalo je od udara munje na planini Abul u regionu Ninocminda u južnoj Gruziji 9. avgusta. Zamjenik gradonačelnika Ninocminde, Artavaz Toiani rekao je da je oko 1500 ovaca bilo na ispaši pet kilometara od sela Tambovka. Dio mrtvih ovaca pripada oje lokalnom farmeru iz Tambovke a dio farmerima iz Kaketija“, navodi se u članku Agende.

Dodaje se i da je pastir posvjedočio da je grom udario dva puta i da su ovce pale. O ovom događaju izvještavali su i drugi mediji iz Gruzije ali i drugi inostrani mediji.

Stradanje ovaca od groma nije rijetkost, o čemu govore različiti medijski izvještaji od Kašmira do Nepala.

Dakle, ni 5G, ni zaprašivanje, a svakako ne vakcine, nisu ubile ovce.

Zbog toga ovu objavu ocjenjujemo kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article