Više marginalnih portala iz Srbije objavilo je juče tvrdnju da je u štabu Demokratske partije socijalista (DPS) došlo do fizičkog sukoba i da je pretučen gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. 

„Na prijemno odeljenje Urgentnog centra u Podgorici, danas nešto posle 17 časova primljen je Ivan Vuković, bivši gradonačelnik Podgorice i visoki funkcioner DPS-a. Kako nezvanično saznajemo, Vuković nije želeo da sarađuje sa pripadnicima MUP-a Crne Gore i objasni im na koji način je zadobio telesne povrede, čiji stepen će se naknadno utvrditi, po završenom izveštaju dežurnih lekara specijalista. Međutim, iako je današnje kliničko zbrinjavanje Vukovića obavijeno velom tajne, ne isključujemo mogućnost da se Vukovićevo prebijanje može dovesti u vezu sa njegovim današnjim konfliktom sa Milom Đukanovićem u izbornom štabu, o čemu su već informisali svi regionalni mediji.“, navodi se u tekstu portala Naša broba naslovljeno – Vuković je ipak Prebijen. Isti portal je i u drugom jučerašnjem tekstu, u kojem tvrdi da će Milica Pjeanović-Đurišić „noćas napustititi“ tvrdio da je Vuković zbrinut u Kliničkom centru.  

Isti tekst objavio je i Nacionalist.  

Portala Vaseljenska TV objavio je navode o tuči u štabu DPS-a bez navođenja imena učesnika.   

U akciju su se dale i mim stranice poznate po širenju dezinformacija, takođe tvrdeći da je Vuković pretučen.  

Vuković je na svom Tviter nalogu demantovao ove tvrdnje objavljujući fotografije sa sanacije Ljubljanske ulice koja je u blizini Kliničkog centra Crne Gore.  

„Ovo je najbliže što sam se danas primakao Urgentnom centru“, napisao je Vuković. 

Na jučerašnjim fotografijama koje su objavljene na Vukovićevom tviteru i sajtu Glavnog grada ne vide se nikakvi tragovi povreda.   

Raskrinkavanju je iz Kliničkog centra Crne Gore, u odgovoru na pitanje da li je Vuković primljen u Urgentni centar, potvrđeno da su tvrdnje portala Naša borba netačne:  

„Povodom Vašeg pitanja obavještavamo Vas da se lice pod tim imenom nije javljalo juče u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore“, kazali su nam iz Kliničkog centra. 

Ove objave dobijaju ocjenu lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article