Predizbornu kampanju za predsjedničke izbore obilježila je favorizacija jednog kandidata u tabloidima iz Srbije, a situacija se nije previše promijenila ni u samoj najavi izbornog dana.  

Alo i Informer su objavili istovjetni tekst u kojem najavljuju izbore, naslovljen: Oni će sutra izaći na crtu Milu Đukanoviću. 

Ništa ne bi bilo sporno da ova dva portala nisu apsolutno izdvojila tri kandidata od ostalih. Objavljene su fotografije i kratke biografije Andrije Mandića, Jakova Milatovića i Alekse Bečića, dok se Goran Danilović, Draginja Vuksanović Stanković i Jovan Radulović pominju samo u posljednjoj rečenici teksta.    

„Predsednički kandidati su još Draginja Vuksanović Stanković ispred opozicione Socijaldemokratske partije, inače, dugogodišnjeg partnera DPS na crnogorskoj političkoj sceni, zatim lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, čija je politika bliska Demokratskom frontu i influenser Jovan Radulović, koji je kandidat grupe građana“, navodi se nakon kratkih biografija Mandića, Milatovića i Bečića, pa se stiče utisak da ovi tabloidi nisu pronašli fotografije i biografije ostalih učesnika izbora.  

In this article