Lažne vijesti o smrti doktorke: Topčić nije “stradala od vakcine”

1969

Manipulatori i dezinformatori, kada je u pitanju vakcina protiv Covida 19, očigledno ne prezaju ni od čega.

Nakon brojnih neistina o vakcini, njenoj štetnosti, dezinformatori su ovoga puta otišli korak dalje – “sahranili” su živu osobu uz tvrdnje da je preminula od posljedica vakcinisanja.

“Još jedna žrtva cijepljenja! Nastradala ravnateljica Doma zdravlja u Drnišu! Dr. Blaženka Topčić, ravnateljica Doma zdravlja Drniš, nedugo nakon primljenog cjepiva protiv Covida 19 hitno je prebačena u Opću bolnicu Šibenik, a nakon toga u Zagreb. Naime, nedugo nakon što se cijepila, vozeći se s posla kući, osjetila je strahovitu bol u glavi, privremeno je oslijepila i cijelo lice joj je nateklo. Iz Drniša je hitno prebačena u Opću bolnicu Šibenik, a iz Šibenika u Zagreb. Je li u pitanju moždani udar? Što nam kriju ? Imam saznanja i o smrtnom slučaju u Staračkom domu nedaleko Rijeke. Potpuno zdrava starica dva dana nakon primanja cjepiva dobija napadaje slične ovima i umire u bolnici . Cjepljena je bez znanja i dozvole obitelji. Ime ne otkrivam zbog želje obitelji”, navodi se u objavi koja se širi  na Fejsbuku.

Da je u pitanju lažna vijest potvrdila je dr Blaženka Topčić – lično.

“Radi se o fake newsu i nema veze sa cijepljenjem protiv Covida-19. Rutinski zahvat se nažalost lažno prezentira preko portala i smatram da je za svaku osudu”, odgovorila je Topčić kolegama iz Faktografa.

Kako je objavio Faktograf, iz bolnice u Šibeniku su im kazali, kako, zbog zaštite podatka i Zakona o zaštiti pacijenata, nijesu u mogućnosti dati detaljan odgovor zbog čega je Topčić došla u bolnicu.

“Ovim putem možemo opovrgnuti neistinite navode u predmetnoj objavi koje se odnose na cjepivo i nuspojave za koje nemamo nikakva saznanja”, odgovorili su iz bolnice.

I iz hrvatskog Ministarstva zdravstva su kazali da se društvenim mrežama širi netačna informacija i najavili da će detaljniji odgovor poslati naknadno.

Ova objava dobija ocjenu lažna vijest. Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

Viralne objave: Lažna vijest