Proizvoljno tumačenje fotografija: Mej Mask je supermodel i magistarka

3890
mej-mask

Umjetnost ne zna za godine, a pojedini za umjetnost. Od slikarstva do modelinga, ona je individualna i svako ima pravo da se izrazi pa je donese na sebi svojstven način. Mada, ko se odluči na taj korak, nailazi na razne kritičare i to je – neminovino. Mej Mask, majka jednog od najpoznatijih ljudi na svijetu – Ilona Maska, prepoznatog po kompanijama Space X, Tesla, Neuralink, OpenAI a sada i po Tviteru, reklo bi se prkosi godinama i moderno rečeno, “hejterima”.

Ipak, zbog njenog ekstravagantnog izgleda i provokativnih fotografija na Fejsbuku je nazivaju ,,luđakinjom,” a njenu porodicu ,,poremećenom”.

“ELON MASK – za mnoge spasilac……

Ta dotična na slici je njegova MAJKA Maye Musk, 74 godine…..

Koliko su oni svi poremećeni, nemam reči….

Ali neko će reći, on je dobar, nema veze što mu je majka luđakinja…..

Idemo polako,

sledeća objava je ponovo u vezi njega i njegove žene, i imena koje je dao deci…..

HOROR priča……”, glasi opis fotografije Mej Mask.

Njene fotografije često izazivaju reakcije na društvenim mrežama.

No, dopalo nam se ili ne, ona je i u svojim poznim godinama nastavila da se bavi modelingom kako je to činila punih pet decenija. Na njenom raskošnom Instagram profilu nalaze se fotografije koje završavaju na naslovnicama modnih magazina. Takođe, česta profesionalna fotografisanja za intervjue i članke nisu strana supermodelima pa ni Mej Mask, a jedno takvo izrodilo je i fotografiju u donjem lijevom uglu u objavi.

Prateći trendove kao današnji influenseri objavila je fotografiju kojom je obilježila Noć vještica  zbog koje je korisnici društvenih mreža u komentarima upoređuju sa  Grdanom, gospodaricom zla iz crtanog filma Uspavana ljepotica i nazivaju ,,pravom vješticom”.

Međutim, ova, kako tvrde, ,,luđakinja” posjeduje dvije magistarske diplome, napisala je knjigu ,,Ženi sa planom,” postala ambasadorka CoverGirl brenda u 69. godini, pojavila se u spotu za Bijonse,” i već 45 godina radi kao dijetetičarka.

Pošto se radi o laičkoj i subjektivnoj interpretaciji postojećih fotografija zaključujemo da je u pitanju manipulacija činjenicama.

Ocjenu “Manipulisanje činjenicama” dobija medijski izvještaj koji koristi poznate i tačne činjenice, ali ih interpretira na obmanjujući način. Ovi izvještaji uglavnom koriste tačne informacije za izvođenje netačnih zaključaka ili tvrdnji, čime usmjeravaju zaključke konzumenata medijskog sadržaja u pogrešnom smjeru u odnosu na stvarno značenje predstavljenih činjenica.

In this article