Nije u pitanju deklaracija Evropskog parlamenta, već četiri njegova člana

Još jedan primjer dezinformacije u domaćim medijima.. Portal In4s je 2.07. objavio tekst sa naslovom  U tekstu se navodi: Dakle, nije u pitanju deklaracija kreirana od strane Evropskog parlamenta, već četiri europoslanika koji dolaze iz partije EPCM. Evropski parlament ima 705 poslanika. Izjednačavanje jedne partije sa malim brojem evropskih poslanika sa kompletnom institucijom dovodi u zabludu građane i …

421

Još jedan primjer dezinformacije u domaćim medijima..

Portal In4s je 2.07. objavio tekst sa naslovom Deklaracija Evropskog parlamenta: Vlada da izmijeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da se suzdrži od upotrebe sile nad sopstvenim građanima

U tekstu se navodi:Poslanici Evropskog parlamenta iz reda Evropskog hrišćanskog političkog pokreta (ECPM) su 27. juna u Briselu objavili Deklaraciju o crnogorskom Zakonu o slobodi vjeroispovjesti. ECPM je evropska politička partija čije su članice 22 političke partije iz država članica Evropske unije i više od trideset partija, udruženja i nevladinih organizacija širom svijeta. ECPM ima 4 evropska poslanika iz Holandije, Njemačke i Rumunije.

Dakle, nije u pitanju deklaracija kreirana od strane Evropskog parlamenta, već četiri europoslanika koji dolaze iz partije EPCM.

Evropski parlament ima 705 poslanika.

Izjednačavanje jedne partije sa malim brojem evropskih poslanika sa kompletnom institucijom dovodi u zabludu građane i čitaoce i navodi na donošenje pogrešnih zaključaka.

Tekst sa istim navodima objavio je i portal Televizija srpske dijaspore.

Ovaj slučaj ocjenjujemo kao dezinformaciju.

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija.

IN4s: Dezinformacija

Autor:

Tijana Velimirovic

Objavljeno:

08/07/2020

Ocjena:

Dezinformacija