Poslanik DF-a nije priveden jer se pozvao na poslanički imunitet

1617

Na lokalnim izborima koji su u Nikšiću održani 14. marta viđeno je gotovo sve što se moglo zamisliti, od promjene vlasti do grubog kršenja epidemioloških mjera.

Izborni dan počeo je tenzično, a na pojedinim portalima je obavljeno i da je policija zbog kršenja epidemioloških mjera, u jednom ugostiteljskom objektu, privela i poslanika DF-a Mila Božovića i više drugih lica.

To je prvi objavio Standard, a odmah prenio portal RTNK.

“Nikšićka policija je prema saznanjima portala Standard, danas oko 13 sati privela poslanika Demokratskog fronta Mila Božovića, kao i bezbjednosno interesantna lica Rajka Baćovića Džegera i Mališu Vućića, koje su zatekli u zatvorenom restoranu Knjaz, vlasništvo Nikšićanina Kićuna Bijelića”

Portal Standard u međuvremenu promijenio naslov, ali su u tekstu ostali navodi da je Božović privođen.

Božović je odmah za Vijesti demantovao da je priveden.

Da Milo Božović ipak nije priveden, za TV Vijesti je potvrdio i pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Klikovac. On je u uključenju uživo, u Vijestima u pola pet kazao sljedeće:

 “Bilo je jedno lice koje je kršilo mjere i to lice se pozvalo na poslanički imunitet, tako da to lice nije privedeno.”

Uzimajući u obzir činjenicu da je iz policije zvanično potvrđeno da Božović nije priveden ovu objavu ocjenjujemo kao dezinformaciju..

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija.

Standard.co.me: Dezinformacija | RTNK: Dezinformacija

In this article