Raonić nije primoran da napusti stadion, zbog uvreda promijenio tribinu

964

Remi reprezenatacija Crne Gore i Holandije ostao je u sjenci ružnog i neprihvatljivog događaja na tribinama – grupa navijača reprezentacije vrijeđala je direktora Javnog servisa Borisa Raonića koji je sinoć došao na utakmicu.

Pojedini mediji su uz objavu uvreda sa društvenih mreža, naveli i da je Raonić, nakon uvreda napustio stadion pod Goricom.

Ista vijest podijeljena je i na fejsbuk stranici pomenutog portala.

Portal Aktuelno.me u prvoj verziji objavljene vijesti, takođe je naveo da je Raonić napustio stadion, što se vidi iz URL-a objavljene vijesti.

Portal cgvijesti.net, takođe je, pozivajući se na portal Standard objavio istu vijest.   

Šta se u stvari desilo?

Raonić je pokušao da uđe na stadion, i to na istočnu tribinu, ali su se na ulazu nalazili navijači koji su ga vrijeđali i nisu mu dozvolili da uđe na stadion. Nakon toga, Raonić je utakmicu pratio sa zapadne tribine, o čemu svjedoči i objavljena fotografija neposredno nakon početka utakmice.

“Go Montenegro” napisao je Raonić na tviteru uz fotografiju stadiona, sa zapadne tribine.

Da je spriječen da uđe na istočnu tribinu, potvrdio je i u objavi na fejsbuku.

Dakle, Raonić nije napustio stadion, već je utakmicu pratio sa zapadne tribine, umjesto sa istočne gdje je bio spriječen da uđe.

Zbog toga, objave pomenutih portala dobijaju ocjenu dezinformacija.

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija.

___
Edit: 16.11.2021.

Portal Standard objavio je ispravku u svom origanalnom tekstu, jasno koristeći etički standard profesionalnog postupanja novinara i demantovao prvobitne navode i njima dajemo ocjenu Demantovano. Ocjena “Demantovano” se daje u slučajevima kada medij utvrdi da je sadržaj potpada pod neku od gore opisanih negativnih ocjena koji je objavio ocijenjen nekom od navedenih ocijena i onda ga demantuje na jasan i vidljiv način, u skladu sa principima objave demantija.