Tvrdnje da je njemački doktor ubijen zbog “otkrivanja istine” su samo glasine

1962
crna-gora-protjerala-ruskog-diplomatu-dezinformacije

Na Fejsbuku je opet aktuelan doktor Andreas Noack iz Njemačke, koji na Jutjubu ima stranicu. Ovog puta kreatori lažnih vijesti tvrde da je ubijen zbog svojih antivakserskih stavova.   

Na Fejsbuk stranici ‘Buđenje naroda’ objavljen je video u kojem njemački doktor Andreas Noack priča svoju istinu o vakcini i njenom sadržaju, što je na toj mreži podijeljeno gotovo 500 puta. Video prati tekst: 

NEMAČKI LEKAR, u vezi grafen oksida, posle toga je UBIJEN.

Mislim da će ubrzo biti C.E.N.Z.U.R.I.S..A.N. Dijeli budi TV drugima.

Ko je Andreas Noack?

O doktoru Andreasu Noacku ranije smo pisali u jednoj analizi, koju smo objavili krajem prošle godine. Tada smo raskrinkali tvrdnju da ga je policija uhapsila zbog protivljenja novim mjerama. Naime, riječ je o doktoru i aktivisti iz Njemačke, koji se protivio mjerama karantina i koji u gorepomenutom videu tvrdi da vakcine protiv koronavirusa sadrže grafen oksid koji je smrtonosan, jer, kako tvrdi, sadrže ‘sitne žilete’.

On je svoje video snimke objavljivao na Jutjub stranici, na kojoj je i onaj po kome je postao poznat. Krajem prošle godine, u toku živog prenosa na toj mreži, policija je upala u njegov stan. Nakon što se brojnim portalima i na društvenim mrežama proširila informacija da je Noack uhapšen kao terorista, zbog dijeljenja stavova kojima se protivi uvedenim mjerama, oglasila se i bavarska policija, koja je na Tviteru negirala te tvrdnje. Saopštili su da dogodila policijska akcija, ali da nije bila usmjerena prema Andresu Noacku.  

Je li Noack ubijen?

Da doktor Noack više nije živ, objavila je njegova supruga, što možete pogledati na linku koji je dostupan ovdje.  Navela je da je preminuo 26. novembra 2021. godine.

U prvom videu ona je uplakana govorila o tome šta se desilo i kazala kako je on, navodno, brutalno napadnut, te da je to bilo podmuklo i neočekivano. U drugom videu, što se može pročitati u samom transkriptu govora, kazala je da je riječ o srčanom udaru, zbog čega je preminuo u bolnici.   Dakle, kako se ispostavilo, Noak nije fizički napadnut.

To znači da nijesu tačne tvrdnje da je doktor Noack ubijen zbog onog što je objavljivao o vakcinama, što se širi mrežama, u šta, ako je suditi po komentarima, vjeruju brojni korisnici mreža.

Ovom temom su se bavile i kolege iz Hrvatske.  

Da li su utemeljene njegove tvrdnje o grafen oksidu?

O grafen oksidu do sada smo pisali više puta. To je jedinstveni materijal koji je dio monomolekularnog sloja grafita. Definiše se kao najlakši i najtvrđi materijal, pa ima potencijal za široku upotrebu.

Taj materijal ne nalazi se u vakcinama protiv koronavirusa, koje nisu toksične. Te tvrdnje teoretičara zavjere koje se šire od prošle godine, negirali su iz kompanije Fajzer. Isti slučaj je i sa svim drugim vakcinama koje su dostupne u svijetu, što se može pročitati u zvaničnim dokumentima svih proizođača.

Ova objava, koju su prenijeli i pojedini portali iz Srbije, dobija ocjenu lažna vijest.

Tu ocjenu dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.