Jutarnje emisije iz Srbije aktivno rade na promociji Mandića 

604

Kampanja za prvi krug predsjedničkih izbora ušla je u svoju završnu fazu, a jutarnji programi tabloidnih televizija iz Srbije aktivno učestvuju u njoj.  

U posljednjih desetak dana dvije najpoznatije emisije u jutarnjem terminu u Srbiji, na televizijama Happy i Pink, jedan segment emisije posvećuju izborima u Crnoj Gori.  

Kakva favorizacija kandidata se servira publici jasno je na prvi pogled, dovoljno je pogledati imena gostiju u emisijama i poruke koje se šalju u isječcima koje ove televizije izdvajaju i dijele na Jutjubu.  

Tako sa jutarnjeg programa Pink TV Jovana Jeremić poručuje da su se kladionice usijale zbog izbora u Crnoj Gori, a sve to dok se iza nje pojavljuju naslovi poput „Andrija Mandić će rasturiti Mila“, „Garant Milovog debakla“… Gost emisije je upravo kandidat za predsjednika Andrija Mandić, a u negativnom svjetlu je, uz naravno Mila Đukanovića, predstavljen i kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.  

Iz iste emisije samo nekoliko dana prije Mandićev kolega iz Demokratskog fronta (DF) Maksim Vučinić sa ostalim gostima u studiju takođe je najavljivao pobjedu DF-ovog kandidata.  

TV Happy nikako ne zaostaje za Pinkom pa je tako publika jutarnjeg programa na toj televiziji imala priliku da čuje da je „pobeda Andrije Mandića veća od samog Mandića, to je Božja pravda!“.  

Svakako, jedini je vrijeme da se obrati publici, od svih kandidata, dobio samo Andrija Mandić. Prostor u jutarnjem programu na TV Happy dobio je i Mandićev partijski kolega Milutin Đukanović.  Redovan gost u jutarnjim časovima na TV Happy je i dugogodišnji savjetnik Mandića, Vladimir Dobrosavljević koji, očekivano, najavljuje pobjedu Mandića i poraz Đukanovića.  

TV Happy  u svom jutarnjem programu „skenira“ crnogorsku političku scenu tražeći ko bi to mogao „preći na Đukanovićevu stranu na istorijskim izborima“.  

Savjetnik predsjednika SNP-a, partije koja je podržala Mandića, takođe u jutarnjem programu Happy TV-a, proglašava Mandića za najvećeg favorita izbora,  dok drugi sagovornici Milomira Marića i ekipe svakodnevno predskazuju kraj vladavine Đukanovića.  

Pored očigledne podrške Mandiću i uticaja na publiku kroz jutarnje programe, isti pokušaj uticaja možemo vidjeti i u tabloidima poput Aloa koji su u posljednjih nekoliko dana kampanje, pored dijeljenja poruka kandidata DF-a i onih koji ga podržavaju, fokusirani na kandidata Evrope sad, Jakova Milatovića kome su posvetli naslov: KARTE NA STO: Evropa sad da poruči hoće li ili neće podržati Andriju Mandića u drugom krugu! 

In this article