Loš humor i providne laži: Marginalni portali iz Srbije opet u akciji 

10843

Na dan kada su građani Crne Gore odlučivali ko će u drugi krug predsjedničkih izbora dva marginalana portala iz Srbije, Nacionalist i Naša borba plasirali su na desetine lažnih vijesti o izborima u Crnoj Gori.  

Ova dva portala su plaisrala tvrdnje da je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pretučen i pokušali da to dokažu lošim fotošopm, da je u Podgorici u toku velika policijska akcija da su u Nikšiiću uhapšeni aktivisti DPS-a… U javnost su plasirali i tvrdnje na ivici zdravog razuma i lošeg humora da se tokom glasanja u vili Gorica odvija velika žurka koju je organizovao kandidat DPS-a Milo Đukanović, dačlanovi DPS-a izlaze uplakani iz štaba… 

Nacionalist i Naša borba nastavili su svoj „posao“ i uoči današnjeg izbornog dana. Gaženje standarda, loš humor i providne laži ostaili ostali su njihov modus operandi.  

Dijelili su brojeve telefona funkcionera DPS-a, tvrdili su da je Đukanović „na putu za Ostrog“, da priprema veliko zlo u Crnoj Gori, starim fotografijama pokušali da ubijede čitaoce da je na granici kod Rožaja kolona automobila koja ulazi u Crnu Goru i koja dovozi glasače…  

Pisanje ova dva portala, na sreću, nisu prenosili drugi, značajniji mediji a nisu naišli ni na preveliku pažnju  

Redakcija Raskinkavanja sa pažnjom će pratiti pisanja ova dva portala, ali svakako treba kazati – ako Nacionalist i Naša borba najave sunčan dan, ponesite kišobran.  

Raskrinkavanje.me je platforma Centra za demokratsku tranziciju (CDT) čiji su primarni ciljevi suprotstavljanje medijskim manipulacijama, povećanje kvaliteta sadržaja medija, medijske pismenosti čitalaca i poštovanja profesionalnih standarda na medijskoj sceni.

In this article