Holivudska zvijezda i oskarovac, Džejmi Foks, zabrinuo je fanove širom svijeta jer je sredinom aprila hitno primljen u bolnicu, i to pravo sa seta snimanja filma. Do danas nije poznato šta se sa njim desilo, pa je to ostavilo prostora za razne teorije zavjere.  

Jedna od njih kaže da se Foksu pojavio ugrušak u mozgu nakon što je na setu primio vakcinu, koju nije ni htio. Post prati tekst:  

Žao mi je Jammie Foxx-a 
Bio je veliki protivnik vakcine, ali je na kraju poklekao pritisku Hollywooda 
Sada je oduzet i slijep, kao posljedica tromboze mozga nakon vakcinacije 
Bio bih sretan da se oporavi… laf je, ali je poklekao 

Foks je sredinom maja izašao iz bolnice. Njegova kćerka objavila je da se oporavlja i da njegovo stanje ide na bolje:  

“Apdejt od porodice: Tužno je vidjeti kako mediji divljaju. Moj tata je van bolnice već nedjeljama, oporavlja se. U stvari, juče je igrao pickleball. Hvala svima na molitvama i podršci”, napisala je Korina Foks na Instagramu. 

Neki mediji, kao i autor spornog posta, pozivaju se na jednog novinara koji je navodno dobio informaciju da je Foks u teškom stanju nakon što je primio vakcinu. Tu informaciju je, opet navodno, dobio od nekoga iz bolnice. Ni mjesec i po kasnije, niko nije uspio niti da potvrdi, niti da demantuje tu tvrdnju.  

Foksu je pozlilo u Atlanti, na snimanju Netflix-ovog filma “Back in action”, u kojem glumi sa čuvenom Kameron Diaz, koju odavno nijesmo imali prilike da gledamo na velikom platnu. Za sada nije poznato kada će film imati premijeru, ali se svakako nadamo da će glumčina kakva je Foks biti dobrog zdravstvenog stanja i da ćemo ga gledati još dugo.  

Sporna objava dobija ocjenu – dezinformacija.  

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija. 

In this article