Bratić nije izbrisala crnogorski grb sa školskog izvještaja

1164

Od izbora nove crnogorske Vlade decembra prošle godine, mnoge odluke izvršne vlasti nailazile su na osudu. Dio javnosti Vladu smatra “anticrnogorskom” i sklon je da povjeruje mnogim manipulacijama vezanim za izvršnu vlast.

Tako je i nedavna informacija da je resor Vesne Bratić izbrisao crnogorski grb sa izvještaja o uspjehu učenika na kraju klasifikacionog perioda zvučala donekle realno i tačno. Međutim…

Portal Aktuelno.me u objavljujući pomenutu informaciju, pita „dokle seže samovolja Hercegovke koja mrzi sve crnogorsko“:

Istu informaciju, objavio je i portal CdM, pozivajući se na objave sa društvenih mreža, a tekst je takođe podijeljen na fejsbuku.

Međutim, informacija nije tačna, što je Pobjedi potvrđeno u ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Ministarstvo je saopštilo da nijedan izvještaj nije dat bez državnog grba, odnosno da se koriste formulari koje šalje Zavod za školstvo Crne Gore i da će slučaj istražiti.

Dakle, pomenuta informacija portala Aktuelno.me dobija ocjenu lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.