Direktor kompanije Fajzer nije rekao da vakcine ne štite

1089
esma-lazna-vijest

Kompanija Fajzer kao, može se reći, glavni akter vakcinacije protiv koronavirusa glavna je meta dezinformacija.

Kao najpoznatije lice kompanije, na udaru je posebno direktor Fajzera, Albert Burla.

Nakon što se ranie dijelila neistina da je uhapšen, što smo raskrinkali, ovoga puta se tvrdi da je izjavio da vakcine ne štite od kovida.

„Direktor Fajzera….: ……Mi znamo da 2 doze nude veoma ograničenu zaštitu, ako (uopšte nude) ikakvu….“, poruka je koja prati objavu na Fejsbuku.

U videu koji se dijeli vidimo isječak intervju, odnosno pitanje: Koju prednost ili zaštitu potpuno vakcinisani dobiju protiv Covida? Ne pitajte mene!!! Poslušajte nikoga drugog nego direktora Pfizera, kako nam govori kako su efikasni njegovi proizvodi, za one koji su potpuno vakcinisani. Nakon u kadru je Burla koji kaže:  Mi znamo da 2 doze vakcine nude veoma ograničenu zaštitu, AKO (UOPŠTE NUDE) IKAKVU !!!

Ipak, kako to obično i biva, prikazana je „isječena“ izjava direktora kompanije Fajzer.

Puna izjava glasi:

“Znamo da dvije doze vakcine nude vrlo ograničenu zaštitu, ako ikakvu. Tri doze sa boosterom nude dobru zaštitu od hospitalizacije i smrti. Protiv smrti, vjerujem, dobru zaštitu i manju zaštite od infekcije”.

Ove neistine analizirao je i Rojters koji je ukazao da je Burla ovaj intervju dao za „Yahoo Finance“ 10. januara u kojem je govorio o omikronu i koliko vakcine štite od ovog soja.

Ova objava dobija ocjenu manipulisanje činjenicama.

Ocjenu “Manipulisanje činjenicama” dobija medijski izvještaj koji koristi poznate i tačne činjenice, ali ih interpretira na obmanjujući način. Ovi izvještaji uglavnom koriste tačne informacije za izvođenje netačnih zaključaka ili tvrdnji, čime usmjeravaju zaključke konzumenata medijskog sadržaja u pogrešnom smjeru u odnosu na stvarno značenje predstavljenih činjenica.

In this article