Jadranki Barjaktarović nije zabranjen ulazak u BiH

1642

Crnogorska pjevačica Jadranka Barjaktarović već duže vrijeme na meti je tabloida, uglavnom onih iz Srbije.

Nakon što joj je u aprilu ove godine zvanično zabranjen ulazak u Srbiju, uz obrazloženje da je širila govor mržnje, pjevačica se mnogo puta našla na meti tabloidnih lažnih vijesti i dezinformacija.

Tako je bilo i ovoga puta, kada je portal Kurir objavio informaciju da joj je nakon Srbije, i Bosna i Hercegovina zabranila ulazak.

Ovu vijest prenio je i crnogorski portal In4s.net,  u tekstu pod naslovom „„Neće ona niđe“: Jadranki Barjaktarović zabranjen ulazak i u BiH?“.

Takođe, vijest su prenijeli i portali Blic, Mondo.rs, Mondo.me, RedPortal, VolimPodgoricu.

Ova informacija velikom brzinom proširila se internetom, zbog čega su se oglasili iz granične policije Bosne i Hercegovine.

Istim povodom na kraju se oglasila i Jadranka Barjaktarović, koja je u razgovoru za Portal Analitika potvrdila da nema zabrane i da su u pitanju dezinformacije.

Sve poznate činjenice jasno i nedvosmisleno ukazuju na to da pjevačici nije zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, zbog čega objava sa portala Kurir dobija ocjenu lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.