Nastavlja se šema po kojoj se na Fejsbuku otvaraju lažne stranice popularnih supermarketa, na kojima se obećavaju kule i gradovi ako korisnici mreže urade nešto zauzvrat. Raskrinkavanje je o tome već pisalo, a ranije su na meti bile kompanije Voli i Franca.

Ovog puta na tapetu je ponovo Voli. Na stranici “Voli fanss” pojavio se post u kojem se kaže:

Za proslavu rođendana @𝙑𝙤𝙡𝙞, svi koji su napisali “Sretan rođendan” na našoj STRANI prije 4. septembra 2023. dobiće ekskluzivne nagrade u vidu poklon vrećica, gotovine i vaučera za kupovinu. s. Sretno.

Ovaj post za tri dana generisao je oko tri hiljade komentara, preko hiljadu šerova i oko 450 lajkova.

Iz kompanije Voli je više puta saopšteno da nijedna nagradna igra koja nije objavljena na zvaničnim profilima kompanije Voli, i to na Instagramu @volivas_voli i Facebooku @Voli.Trade, nije vjerodostojna.

Ranije su istakli da kompanija “Voli” sve promotivne akcije komunicira putem zvaničnih kanala i stranica i pozvali su korisnike društvenih mreža da budu obazrivi prilikom učešća u nagradnim igrama.

“… uvijek transparentno komuniciramo koja je nagrada u pitanju, nikada to nije “poklon paket”.  Naši profili imaju preko 30k pratilaca, što ubuduće može pomoći u rasuđivanju da li se radi o zvaničnim stranicama”, kazala je ranije u izjavi za Raskrinkavanje predstavnica kompanije Voli Milena Radović.

U ranijim objavama pozvali su potrošače da ne dijele lične podatke, niti bilo kakve druge informacije, zbog moguće zloupotrebe.

“Takođe vas obavještavamo da kompanija Voli za nagradne igre na društvenim mrežama nikad ne traži broj lične karte ili jedinstveni matični broj”, poručili su u jednoj od objava.

Ova objava dobija ocjenu – lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article