Poznati reper Kulio napustio nas je u 59-oj godini. Živio je životom prave muzičke zvijezde, a njegova smrt zatekla je svjetsku javnost. Isprva nije bilo poznato šta je uzrok smrti, ali članovi njegove porodice ubrzo su otklonili sve nedoumice.

Ipak, korisnici društvenih mreža izgleda znaju nešto što ni muzičareva porodica ne zna. Po njihovim riječima, Kulio je preminuo zbog posljedica vakcinacije. Na to ukazuje post, u kojem se kaže:

Ode Kulio IZNENADA sa TRI UBODA

Imao je koncert u Australiji, u aprilu, tako da se bar tri puta vaksovao

Kulio zaista jeste nastupao u Australiji u aprilu i morao je biti vakcinisan. Kao što je poznato, vlasti te zemlje ne dopuštaju ulazak nevakcinisanima. To je bio razlog zašto Novak Đoković nije nastupio na Australian openu. Kada se Kulio vakcinisao, teško je saznati. Da li vakcina ima veze sa njegovim ranim odlaskom? – vrlo teško.

O Kuliovoj smrti govorio je njegov sin, Artis Ajvi treći, koji nosi očevo pravo ime. U intervjuu sa US SUN, Ajvi junior kaže da je njegov otac vodio razuzdan život, da je imao problema sa astmom, da nije bio u potpunosti čist od droga, ali da njegova smrt nema veze ni sa vakcinama, ni sa opijatima.

Ajvi mlađi kaže:

“Moj otac je imao nekoliko zdravstvenih komplikacija i bavio se njima. Mnogo je bilo problema sa astmom, baš pravom astmom. Uglavnom nije bio na drogama, ali moj otac je živio od dana do dana, svi u životu imaju poroke, ali ti poroci na njega nikada nijesu uticali kao oca ili čovjeka. Umro je prirodnom smrću. Jednostavno je imao srčani udar.”

Šta je moglo dovesti do komplikacija i srčanog udara, to možda nikada nećemo saznati. Očigledno da je u pitanju kombinacija različitih stvari. Jedno je sigurno, vakcina nije jedna od njih.

Ova objava dobija ocjenu – lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.