Medicinska sestra osuđena na uslovnu kaznu, nije oslobođena

613

Antje T., 39-godišnja medicinska sestra iz Njemačke, koja je postala centar skandala u vezi sa vakcinama 2021., osuđena je na šest mjeseci uslovne kazne. Na teret joj se stavlja šest tačaka optužnice, u odnosu na 15 koje je prvobitno predložilo tužilaštvo. Antje T., kako je potpisana u njemačkim medijima, ponudila je izvinjenje. Njena odbrana je – da se plašila da ne izgubi posao, te da je zbog toga uradila što je uradila.

Ovaj slučaj dobro je poznat antivakcinašima na društvenim mrežama. U jednoj od objava se navodi:

Ono kada stigmatiziraju heroinu i uz to ponavljaju da je popularna bocka “sigurna i efikasna” 🙂pa pozivaju ljude da se ponovo vakcinišu…naravno i policija i sud i mediji se prave gluhi i slijepi na zvanične podatke o popularnoj bocki…pitam se dokle će tako…ipak, ova oslobađajuća presuda govori glasno ono što sistem neće da kaže

Iz objave je moguće doći do informacije da je “heroina” dobila oslobađajuću presudu. Kratkom pretragom njemačkih medija jasno je da to nije istina.

Antje T. dobila je uslovnu, piše hamburški NRD. U njihovom tekstu se još navodi:

“Sud je presudom postupio po zahtjevu javnog tužioca. Priznanje okrivljene i to što nema krivični dosije je umanjilo kaznu. Nije nanijeta šteta onima koji su pogođeni neefikasnom vakcinacijom.”

Antje T. je iznijela odbranu u okviru koje je rekla da je strahovala da ne izgubi posao. Ona je ispustila bočicu u kojoj je bila aktivna supstanca, a kako njeni nadređeni ne bi saznali, potom je u špric ubrizgala fiziološki rastvor. U najmanje šest doza “vakcine” je bio ili samo fiziološki rastvor, ili je vakcina bila toliko razrijeđena da nije imala efekta.

Sudija je kao olakšavajuće okolnosti uzeo to što je žena strahovala za posao, kao i to što do tog incidenta nije imala pritužbi na svoj rad u centru za vakcinaciju.

I svjetski tabloidi prenijeli su priču. U njihovim naslovima stoji da je devet hiljada pacijenata primilo fiziološki rastvor. Ni to nije tačno. Tačno je da je zbog dokazanih šest slučajeva, oko devet hiljada ljudi ponovo moralo da se vakciniše.

Ova objava dobija ocjenu – lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article