satanizam-iz-fotosopa

Lideri najrazvijenijih zemalja svijeta svakodnevna su meta dezinformacija, što od političkih protivnika, što od medija koji ih ne podržavaju. Često ih javnost proglašava korumpiranima, nesposobnima, a došlo je do toga i da se proglašavaju “krivim” za satanizam.

Nedavno održani NATO samit u Madridu bio je u centru pažnje cijelog svijeta a sve zbog činjenice da se održavao dok se u Evropi vodi rat.

I dok su neki tumačili poruke sa samita, drugi su našli za shodno da fotošopiraju fotografije svjetskih lidera i dijele ih na Fejsbuku.

Kolekcija fotografija svjestkih lidera koja je postala viralna sadrži fotografije predsjednika Francuske Emanuela Makrona, premijera Kanade Džastina Trudoa, premijera Velike Britanije Borisa Džonsona i drugih kako u muzeju razgledaju umjetničke slike koje autori objave označavaju kao satanističke.

„HOROR……‼️ Sad kad su bili na samitu u Madridu iskoristili su da posete izložbu nekog s0t0njare…..‼️ S0t0njare se više ne skrivaju, obelodanili su se skroz”“ poručuje autor objave.

Prostom pretragom na internetu dolazi se do vijesti da lideri članica NATO-a zaista jesu posjetili umjetničku izložbu, ali se dolazi i do originalnih fotografija na kojima nema ni traga od takozvane „satanističke umjetnosti“.

Predsjednici i premijeri posjetili su čuveni muzej Prado gdje su razgledali umjetničke slike i tu je kraj svakom nagađanju da li je u pitanju satanizam i slične stvari.

I više je nego jasno da je u pitanju lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article