Sportska javnost tuguje ovih dana za jednim od najubojitijih golgetera sa ovih prostora, koji je obilježio jednu fudbalsku epohu. Legendardni Siniša Mihajlović napustio nas je u 53-oj godini.

Iako je poznato da je Mihajlović bolovao od leukemije još od 2019., to nije spriječilo korisnike društvenih mreža da pokušaju da izokrenu stvar. U jednoj od objava se insinuira da je razlog njegove smrti – vakcina:

MIHA bio PROMOTER pelcovanja…..!

Odlična REKLAMA za pelc….!

Pa oni stvarno verovali, s0t0njare im nisu ni trebale plaćati da je ovi promovišu….

….a jesu ih nesrećnike obmanuli….

…to trčalo celi život za loptom, s0t0njare im dale pare, luksuz, glamur, glava se nije koristila i ne čudi ovo……

TRI ladno primio…..!

Džaba ti novci i sve…..

Koliko je samo PROMOTERA otišlo…..!

Od 2019. Mihajlović se liječio i godinu kasnije dobio je prvu bitku protiv opake bolesti. Nažalost, u martu ove godine je objavio da mu predstoji druga runda. Tada je, u maniru velikog borca i pobjednika kakav je bio, poručio:

“Ova bolest je izgleda toliko hrabra da se vratila na nekoga kao što sam ja. Početkom naredne sedmice moraću na nove tretmane.”

Samo dva dana pred finale Svjetskog prvenstva u Kataru, vijest koja je zaledila svijet. Mihajlović je, nažalost, izgubio bitku. Koliko je bio voljen i poštovan u sportskim krugovima, govori i to da su mu počast odali bivši saigrači, protivnici, manje-više svi koji su nešto značili u fudbalu u ovom i s kraja prošlog vijeka.

S obzirom na to ko je i kakav čovjek bio Mihajlović, javnost je bila upoznata sa njegovim zdravstvenim biltenom. Dovođenje priče o uticaju vakcina protiv koronavirusa u vezu sa njegovim odlaskom je, malo je reći, neozbiljno.

Ova objava dobija ocjenu – lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article