vulin-budva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, poznat je po zapaljivoj retorici i ne tako blagonaklonom pogledu na komšije, među kojima je i Crna Gora. Ovih dana iznenada je posjetio Budvu, a domaći mediji imaju maštovitu teoriju – zašto je došao. Portal Aktuelno piše da je u Crnu Goru stigao sa skrivenim motivom – da posjeti psihijatrijsku kliniku u Dobroti.

U tekstu Aktuelno se navodi:

Domaćin Vulinu bio je predsjednik opštine Budva, Marko Bato Carević. A, kako se Aktuelno “zabrinuo” za njegovo zdravlje, u tekstu se dalje navodi da će mu upravo Carević pomoći i u alternativnim načinima liječenja:

U zvaničnom saopštenju MUP-a Srbije objašnjeno je zašto je Vulin zapravo bio u Crnoj Gori:

Takođe, na Jutjub kanalu MUP-a Srbije objavljen je video na kojem se vide Vulin, Carević i pripadnici, kako se navodi, “žandarmerije I SAJ-a koji pohađaju zahtevne obuke ronjenja”.

Da je Vulin došao da posjeti ronilačke jedinice srpske žandarmerije objavljeno je na sajtu opštine Budva. Istu informaciju prenio je i RTCG.

Pripadnici srpske žandarmerije i SAJ-a u Budvi su na obuci sa kolegama iz entiteta Republika Srpska. A, to im nije prva zajednička vježba u Crnoj Gori. Na fejsbuk stranici MUP-a Republike Srpske može se pronaći informacija o obuci iz 2019.

Zbog nepostojanja dokaza da je Vulin u Crnu Goru došao na “liječenje”, ova informacija dobiija ocjenu – lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article