Lažni tvit Miladina Šobića: Muzičar nije tvitovao o izborima u Nikšiću

1937

Lokalni izbori u Nikšiću, pored toga što su izazvali veliku pažnju u regionu, izazvali su i niz dezinformacija kreiranih u cilju podmetanja političkim protivnicima.

Društvenim mrežama i medijima kružile su lažne tvrdnje o nosiocu liste koalicije „Mir je naša nacija“ Momu Koprivici i kandidatkinji za gradonačelnicu koalicije „Za evropski Nikšić“ Sanji Damjanović, a zloupotrebe nisu zaobišle ni najpoznatijeg nikšićkog muzičara, Miladina Šobića.

Na Fejsbuku je objavjljen navodni Šobićev tvit u kojem poziva da se na izborima „razvali DPS“.

Ipak, Šobić nema tviter nalog i nije pozivao na političku akciju u Nikšiću, što je demantovano na njegovoj Fejsbuk stranici.

„Ovih dana svi smo mogli da posvjedočimo o brojnim zloupotrebama i fotomontažama vezanih za političko angažovanje mnogih javnih ličnosti, pa i Miladina Šobića. Činjenica je da je, pored YT kanala, ovo jedini zvanični profil na internetu koji ima veze sa njim i da nikada nije bio mjesto na kome se raspravlja o politici i sličnim temama. Takođe, svi veoma dobro znaju da Šobić godinama ne daje izjave za javnost i da sve što vas u vezi njega interesuje, možete naći, prije svega, u njegovim pjesmama. I da je pametnije umjesto gluposti misliti na vinograd, navodi se u izjavi objavljenoj na Fejsbuku.

Ovu objavu ocijenili smo kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

Viralne objave: Lažna vijest

In this article