Fotografije govore: IN4S manipulativno o skupu DPS-a 

396

Budvu uskoro očekuju lokalni izbori što se odmah da primijetiti po pristrasnošću medija.  

Za medije u Crnoj Gori nije strano da su pristrasni i otvoreno podržavaju neke od kandidata ili izbornih lista, ali nažalost, nije strano ni dezinformisanje o političkim protivnicima. 

To nam dokazuje portal IN4S koji je „izvijestio“ sa partijskog skupa DPS-a u Budvi prikazujući snimak prazne sale uz naslov:  

„(VIDEO) Debakl DPS u Budvi: Praznom salom za izbore spremni“ 

I zbilja, na snimku koji je objavio IN4S u sali jedva da ima desetak ljudi, ali je očigledno on nastao na samom početku okupljanja članova, aktivista i podržavalaca DPS-a.  

To potvrđuju fotografije koje su u svom izvještaju objavile Vijesti ali i objave na DPS-ovoj stranici na Fejsbuku gdje se vidi da je sala puna. 

Nije sporno da mediji imaju svoje favorite i niko im ne zabranjuje da kritikuju protivnike, ali u ovom slučaju jasno je da se radi o manipulaciji zbog čega ova objava dobija ocjenu manipulacija činjenicama.  

Ocjenu “Manipulisanje činjenicama” dobija medijski izvještaj koji koristi poznate i tačne činjenice, ali ih interpretira na obmanjujući način. Ovi izvještaji uglavnom koriste tačne informacije za izvođenje netačnih zaključaka ili tvrdnji, čime usmjeravaju zaključke konzumenata medijskog sadržaja u pogrešnom smjeru u odnosu na stvarno značenje predstavljenih činjenica. 

In this article