Milatović nije rekao da za BS nema mjesta u budućoj vladi 

1183

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nastavlja da bude meta dezinformacija podjednako kao i u toku predsjedničke kampanje. 

U prilog tome ide nedavno objavljena vijest na jednom portalu,  u kojoj se navodi da je Milatović izjavio da za Bošnjačku stranku (BS) neće biti mjesta u novoj vladi koja će biti formirana nakon junskih parlamentarnih izbora. 

“Milatović: SPP je naš partner, za Bošnjačku stranku neće biti mjesta u novoj Vladi”, naslov je članka sa portala SandžakPress

“Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milanović kazao je da Bošnjačku stranku ne vidi kao budućeg saveznika u Vladi Crne Gore. On se osvrnuo i na odnos sa partijama nacionalnih manjina, podsjetivši da ga je Stranka pravde i pomirenja podržala kao predsjedničkog kandidata”, navodi se u tekstu. 

Članak je prenio i portal Vesti.rs, kao i brojni korisnici Facebooka (ovdje, ovdje, ovdje, ovdje…) 

Kao političar čija će partija izvjesno biti dio nove vlade, Milatović je nedavno komentarisao budući saziv Skupštine.  

Tom prilikom pomenuo je i Bošnjačku stranku, međutim ne u kontekstu u kojem je to navedeno u spornim člancima. 

Naime, Milatović je jasno poručio da bi volio da vidi predstavnike manjinskih partija u novoj vladi. 

“Ja sam čovjek koji se zalaže za što inkluzivniji način pravljenja vlade. Nije dobro što neki lideri političkih partija, prije svega, mislim na Bošnjačku stranku, nijesu pokazali dozu demokratičnosti…”, kazao je on u intervjuu za RTCG

Govoreći o budućim političkim partnerstvima, Milatović je jedino isključio saradnju sa DPSom.  

“Ne bih imao protiv da se svi nađu u novoj crnogorskoj vladi, ako to građani budu željeli. Imam jasan politički stav da nakon parlamentarnih izbora ne bi trebalo da dođe do saradnje sa DPS-om. U ovom trenutku je isključujem potpuno”, poručio je novoizabrani predsjednik.   

Uzimajući u obzir navedene izjave Milatovića, jasno je da on nije isključio mogućnost buduće saradnje sa Bošnjačkom strankom, uprkos tome što im je uputio određene kritike. 

Zbog toga smo navedene medijske, kao i objave na društvenim mrežama označili kao dezinformacije. 

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija. 

In this article