Milo Đukanović nije pobjegao iz zemlje

Pozivajući se na nezvanične i neimenovane izvore, mediji nerijetko zavaravaju čitaoce tvrdnjama koje se lako provjeravaju i dokazuju kao lažne.

Portal „Naša borba“ objavio je 17. avgusta tekst sa naslovom:

U njemu se navodi:

Na zvaničnom sajtu  predsjednika Crne Gore navodi se da je 18. avgusta Đukanović  prisustvovao svečanom otvaranju fabrike aluminijumskih trupaca koju je otvorila kompanija Uniprom KAP gdje je presjekao svečanu vrpcu. Istog dana on je boravio u opštini Gusinje  gdje je imao sastanak sa predsjednicom Anelom Čekić, menadžmentom Opštine i direktorima javnih preduzeća i ustanova.

O prisustvu  Đukanovića na oba ova događaja  dostupni su i video snimci koji prate objave na zvaničnoj internet stranici predsjednika.

Đukanović ima i gotovo svakodnevne partijske aktivnosti u okviru kampanje za parlamentarne izbore, pa je tako 19. avgusta posjetio Berane, o čemu, takođe, postoje fotografije i video zapisi.

Navodi portala Naša borba nijesu istiniti, pa ovom tekstu dajemo ocjenu lažna vijest.  

Tu ocjenu  dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.