Nastavnica u Hrvatskoj uhapšena zbog remećenja javnog reda i mira, ne zbog kovid propusnice

1026
rus-ubistvo

Veliki broj država u Evropi pooštrava mjere prema nevakcinisanim građanima, a za sve veći broj svakodnevnih aktvnosti potrebna je potvrda o vakcinaciji.

Iz antivakserskog pokreta na ovakve mjere odgovara se protestima ali i širenjem lažnih vijesti.

Jedan od takvih primjera je tvrdnja da je u Hrvatskoj uhapšena učiteljica jer je na posao došla bez kovid propusnice.

„HRVATSKA …..nova okupaciona jedinica NWO… **NWO je novi svetski poredak (čitaj zverinji sistem)…. POGLEDAJTE kako prolaze PROSVETNI RADNICI koji dođu na posao bez propusnice…….❗❗ …PITANJE za HRVATE…. znam da me dosta njih prati tj da dolaze ove moje objave do njih…. Pitanje za vas…. …Da li ste sada svesni da isti koji su vas sada porobili su vas huškali na nas…. ….da su uvek išli na varijantu ZAVADI PA VLADAJ….kao i sada što rade…. …Nadam se da uviđate ne samo vi, nego svi ovde na Balkanu, ko je NEPRIJATELJ…. …nismo to mi jedni drugima nego je neprijatelj ovaj NEVIDLJIVI NEPRIJATELJ koji se sada skroz pokazao….. To ko ne može da shvati, nema šta da priča i govori…..“, tvrdi se u opisu fotografija koje su postale viralne fa Fejsbuku.

Kako su pojasnili naši partneri iz Faktografa, događaj se odigrao u Garčinu, kod Slavonskog Broda, gdje stvarno jeste privedena jedna od nastavnica u školi „Vjekoslav Klaić“.

Ipak, policija je zvanično saopštila da nastavnica nije uhapšena zbog kovid propusnice već zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno zbog vike, galame i pokušaja da nasilno uđe u školu.

“Nezadovoljna dotadašnjim postupanjem policijskih službenika – koji su prvo upozoravali a potom i izdali naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira – 33-godišnjakinja je nastavila narušavati javni red i mir vikom i galamom te su ju policijski službenici upotrebom tjelesne snage i sredstava za vezivanje doveli u policijsku postaju na dalje provođenje kriminalističkog istraživanja. U službenim prostorijama 33-godišnjakinja je ljekarski pregledana te je utvrđeno kako prilikom policijskog postupanja nije povrijeđena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnjakinja je puštena te će protiv nje biti podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, saopšteno je iz policije.

Iz policije su objasnili i da ih je zvala direktorka škole uz obrazloženje da dvije osobe ometaju ulazak djece na nastavu, ali i osoba koja je tvrdila joj se onemogućava ulazak na radno mjesto.

S obzirom na činjenice da nastavnica jeste uhapšena, ali zbog ometanja javnog reda i mira a ne zbog toga što nije imala kovid propusnicu ovu objavu ocijenili smo kao manipulisanje činjenicama.

Ocjenu “Manipulisanje činjenicama” dobija medijski izvještaj koji koristi poznate i tačne činjenice, ali ih interpretira na obmanjujući način. Ovi izvještaji uglavnom koriste tačne informacije za izvođenje netačnih zaključaka ili tvrdnji, čime usmjeravaju zaključke konzumenata medijskog sadržaja u pogrešnom smjeru u odnosu na stvarno značenje predstavljenih činjenica.