Nova prevara: Lažna stranica i nagradna igra France

859
franca-nagradna-igra

Kako bi stekli finasijsku korist, prikupili lajkove za stranice, ili iz nekog trećeg razloga pojedinci često na društvenim mrežama kreiraju stranice na koje jednostvano nalijepe ime nekog od poznatih brendova i organizuje se lažna nagradna igra. 

Nedavno je to bio slučaj sa stranicom supermarketa Voli, dok je sada na meti lanac marketa Franca.  

„Iznenađenje iz Franca Supermarketa, danas ćemo podijeliti vaučere za kupovinu u vrijednosti od 250-500€ za prvih 250 ljudi koji tačno pogode broj na slici osim broja (555). uradi to sada“, kaže se u objavi koja je skoro istovjetna kao nedavno raskrinkana u kojoj je zloupotrijebljen brend Volija 

U komentaru objave navodi se da je potrebno popuniti formulare na sajtu za podizanje nagrade, dok naredni korak vodi do sajta gdje je moguće unijeti broj. Objava ima skoro 500 komentara i 200 dijeljenja.  

Iz France su za Raskrinkavanje potvrdili da je u pitanju lažna stranica.  

„U pitanju je lažna stranica i lažna nagradna igra“, saopštili su nam iz službe za marketing u Franci. 

Ova objava dobija ocjenu lažna vijest.   

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article