Društvenim mrežama ne prestaju da se šire teorije zavjere o korišćenju adrenohroma (sredstvo za zaustavljanje krvarenja) u svrhu podmlađivanja, a koji se navodno dobija iz krvi ubijene djece koje se prethodno terorišu.

U jednoj od takvih objava se navodi da su mnogi iz Srbije su počeli da koriste adrenohrom za podmlađivanje koji se dobija na tri načina od kojih je najefikasniji onaj iz krvi ubijenog djeteta.

U objavi piše:

“Primijetili ste da satanisti žrtvuju ljude, a najviše djecu zbog pinealne žlijezde i prinošenja žrtve demonima da bi pomogli da ostvare svoje bolesne ciljeve! Da li ste znali da se na SRPSKOM tržištu iz Zagreba stiže “supstanca ” za podmladjivanje pod nazivom ADRENOHROM!? Mnogi iz Srbije počeli su da koriste “supstancu) za podmlađivanje – adrenohrom. Kako nastaje ova “supstanca” evo odgovora;

– sintetički način proizvodnje adrenohroma (jeftin proizvod)-efekat jako slab.

– iz krvi zečeva ( dostupan ali nije preskup proizvod) efekat LSD droge.

– iz krvi djeteta, koje se zlostavlja pa ubije ( izuzetno skupa supstanca 100.000 eura bočica) efekat do 100 puta jači nego kokain.

Ova najskuplja supstanca nastaje na brutalan način – od ubijene djece. I to jezivo! Potencijalna žrtva – dijete, se maltretira i zlostavlja, čime se povećava količina adrenalina koji teče kroz njegovo tijelo. Zatim se ubijaju i adrenohrom se sakuplja iglom i špricom iz podnožja vrata i kičmenog stuba. Što je dijete mlađe tim je adrenohrom kvalitetniji. Da li vam je sada jasnije gdje nestaju i čemu služe djeca širom planete? Da li vam je jasno da je Vikiliks upravo razotkrio kompletnu svetsku mrežu trgovinom djecom na čijem čelu su Rotšildi, Rokfeler, Du ponts, itd?

Adrenohrom se ne dobija po receptu  koji se navodi  u ovoj  fejsbuk objavi.  “National Library of Medicine”  objašnjava da je riječ o hemijskom jedinjenju koje se dobija oksidacijom adrenalina koje se u laboratorijama sintetiše uz pomoć srebro-oksida koji se koristi kao oksidaciono sredstvo. Njegova glavna primjena u medicini je zaustavljanje krvarenja, pošto spada u grupu antihemoragika.

Sličnim objavama na fejsbuku o adrenohromu bavio se portal Istinomjer koji je objavio da priča o zlostavljanju i ubijanju djece kako bi se dobila “droga za podmlađivanje” vodi porijeklo iz 2016. godine kada se raširila teorija zavjere poznata kao “picagejt”, nastala nakon što je “Vikiliks” objavio mejlove visokih funkcionera Demokratske partije SAD.

“Na osnovu sadržaja mejlova funkcionera kao što je Džon Podesta, na društvenim mrežama se razvila teorija da se u podrumu picerije “Komet Ping Pong” u Vašingtonu nalaze zatočena djeca. Hilari Klinton i njeni saradnici označeni su kao krivci za trgovinu djecom i njihovo zatočeništvo u podrumu picerije. Na društvenim mrežama fabrikovane su teorije o sobama za ubijanje, podzemnim tunelima, pa čak i satanizmu i kanibalizmu. Priča je eskalirala krajem 2016. godine kada je Edgar Velč, dvadesetosmogodišnjak iz Severne Karoline, u “Komet Ping Pong” ušao sa automatskom puškom kako bi spasao “zatočenu djecu”. U podrumu picerije nije pronašao nikoga, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na četiri godine zatvora” navodi Istinomjer.

Raskrinkavanje je i ranije pisalo o teorijama zavjere o adrenohromu, kao i hrvatski portal za provjeru činjenica Faktograf.

Ovu objavu ocjenjujemo kao teoriju zavjere. Tu ocjenu dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

Viralne objave: Teorija zavjere