Policiji nije prijavljeno da su lomljena stakla na autima sa tablicama iz Tuzi

1506

Svaka tenzija u Crnoj Gori, kao po pravilu, proizvodi dezinformacije. Bilo da ona kreće od litija, izbora ili bilo kakvih protesta.

Tako su i tenzije u Tuzima odnosno protest stanovnika te opštine protiv donešenih mjera u cilju sprečavanja širenje koronavirusa, kojima su se zatvorili kafići, dovele do dezinformisanja javnosti.

Portal Standard objavio je tekst naslovljen:

“AUTA SA TABLICAMA TUZI NEPOŽELJNA: Demoliran automobil na Starom Aerodromu, više građana se žalilo”.

“Zbog registarskih tablica TZ (Tuzi), polomljeno je staklo na automobilu PMV Pasat na Starom Aerodromu. Kako Standard saznaje M.R. je ovaj slučaj prijavio policiji. Prema informacijama našeg portala, policija je dobila žalbe više građana da im se lome stakla na vozilima zbog ovih registarskih tablica, te da su zbog toga primorani da ih mijenjaju u podgoričke”, navodi se u tekstu.

Tekst je ilustrovan polomljenim prozorom na automobilu sa tablicama iz Tuzi.

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, tim povodom, poslao je pitanja Centru bezbjednosti u Podgorici.

Iz CB Podgorica, Đeljošaju su odgovorili da njima nije prijavljen slučaj da je slomljeno staklo na automobilu na Starom aerodromu.

“Centru bezbjednosti Podgorica nije prijavljen slučaj da je u naselju Stari aerodrome došlo do lomljenja stakla na PMV marke Passat, registarskih oznaka opštine Tuzi. Osim toga, takođe vas obavještavamo da ne raspolažemo saznanjima da se na vozilima lome stakla zbog registarskih oznaka opštine Tuzi, kao ni da su zbog toga primorani da iste mijenjaju u podgoričke registarske oznake”, navodi se u odgovoru koji su iz CB Podgorica dostavili Đeljošaju, a koji je on objavio.

Iako se mogućnost da je na nekom automobilu sa registarskim oznakama iz Tuzi polomljeno staklo ne može poptuno isključiti, policija je jasno stavila do znanja da njima nije prijavljen slučaj da je oštećen auto sa tablicama iz Tuzi i da im se građani nisu žalili da im lome stakla zbog tablica,  pa zbog toga ovaj slučaj dobija ocjenu dezinformacija.

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija.

Standard.co.me: Dezinformacija

In this article