Policiji nije prijavljeno da su lomljena stakla na autima sa tablicama iz Tuzi

1210

Svaka tenzija u Crnoj Gori, kao po pravilu, proizvodi dezinformacije. Bilo da ona kreće od litija, izbora ili bilo kakvih protesta.

Tako su i tenzije u Tuzima odnosno protest stanovnika te opštine protiv donešenih mjera u cilju sprečavanja širenje koronavirusa, kojima su se zatvorili kafići, dovele do dezinformisanja javnosti.

Portal Standard objavio je tekst naslovljen:

Tekst je ilustrovan polomljenim prozorom na automobilu sa tablicama iz Tuzi.

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, tim povodom, poslao je pitanja Centru bezbjednosti u Podgorici.

Iz CB Podgorica, Đeljošaju su odgovorili da njima nije prijavljen slučaj da je slomljeno staklo na automobilu na Starom aerodromu.

Iako se mogućnost da je na nekom automobilu sa registarskim oznakama iz Tuzi polomljeno staklo ne može poptuno isključiti, policija je jasno stavila do znanja da njima nije prijavljen slučaj da je oštećen auto sa tablicama iz Tuzi i da im se građani nisu žalili da im lome stakla zbog tablica,  pa zbog toga ovaj slučaj dobija ocjenu dezinformacija.

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija.

Standard.co.me: Dezinformacija

In this article