Rušiće se svi nelegalni objekti za koje postoje rješenja inspekcije, ne samo oni koje je nelegalno gradila SPC

1173

Odluku Vlade da formira državnu firmu “Zaštita prostora Crne Gore” portal IN4S je iskoristio da objavi priču o tome kako je preduzeće formirano da bi rušilo “svetinje”, odnosno imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori i da je to sve u skladu sa nalozima predsjednika države Mila Đukanovića, kao i da će firma poslužiti u predizbornoj kampanji za ucjene oni građana koji imaju nelegalne objekte da glasaju za vladajuću Demokratsku partiju socijalista.

Tekst je objavljen pod naslovom:

U njemu se navodi:

Tačno je da je Vlada prošlog četvrtka odlučila da formira preduzeće za administrativno izvršenje rješenja o rušenju, uklanjanju i vraćanju u prvobitno stanje zemljišta i objekata.

Firma će uklanjati sve nelegalne objekte za koje postoje rješenja inspekcije o njihovom rušenju. SPC je samo jedan od  brojnih nelegalnih graditelja.

Objavu portala  IN4S ocjenjujemo kao manipulisanje činjenicama, jer preduzeće “Zaštita prostora Crne Gore” nije formirano da bi se uklanjala imovine SPC i ucjenjivali birači tokom predizborne kampanje, već će se uklanjati svi nelegalni za koja postoje rješenje inspekcije o rušenju.

IN4s: Manipulisanje činjenicama