Rušiće se svi nelegalni objekti za koje postoje rješenja inspekcije, ne samo oni koje je nelegalno gradila SPC

Odluku Vlade da formira državnu firmu “Zaštita prostora Crne Gore” portal IN4S je iskoristio da objavi priču o tome kako je preduzeće formirano da bi rušilo “svetinje”, odnosno imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori i da je to sve u skladu sa nalozima predsjednika države Mila Đukanovića, kao i da će firma poslužiti …

309

Odluku Vlade da formira državnu firmu “Zaštita prostora Crne Gore” portal IN4S je iskoristio da objavi priču o tome kako je preduzeće formirano da bi rušilo “svetinje”, odnosno imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori i da je to sve u skladu sa nalozima predsjednika države Mila Đukanovića, kao i da će firma poslužiti u predizbornoj kampanji za ucjene oni građana koji imaju nelegalne objekte da glasaju za vladajuću Demokratsku partiju socijalista.

Tekst je objavljen pod naslovom:“Vlada formirala firmu za predizborne ucjene i rušenje svetinja: Bagerima na demokratiju”.

U njemu se navodi:“Osnivanjem „firme za rušenje svetinja“, režim je odlučio da jednim njegovim krajem „počeše“ najradikalniji, srbofobni dio svojih birača, i dodatno ih motiviše da disciplinovano izađu na izbore, i tako „spasu“ Crnu Goru od ko zna koje po redu „agresije“ Srba, SPC, i Rusa. Drugi kraj istog „štapa“ režim će iskoristiti da „lupi“ sve one građane koji posjeduju nelegalno podignute objekte i na vrijeme ih upozori da bi, u slučaju da glasaju protiv DPS-a, ti isti objekti mogli biti srušeni” navodi se u tekstu.

Tačno je da je Vlada prošlog četvrtka odlučila da formira preduzeće za administrativno izvršenje rješenja o rušenju, uklanjanju i vraćanju u prvobitno stanje zemljišta i objekata.

Firma će uklanjati sve nelegalne objekte za koje postoje rješenja inspekcije o njihovom rušenju. SPC je samo jedan od  brojnih nelegalnih graditelja.„Uvjereni smo da su opravdani razlozi za osnivanje navedenog privrednog društva, koje će posjedovati svu potrebnu mehanizaciju i opremu za sprovođenje administrativnih izvršenja rješenja o rušenju, a imajući u vidu da postoji znatan broj donesenih rješenja o rušenju urbanističko-građevinske inspekcije, kao i potrebu efikasnog sprovođenja izvršenja ovih rešenja“, saopštio je na konferenciji za novinare generalni direktor Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Aleksandar Dajković.

Objavu portala  IN4S ocjenjujemo kao manipulisanje činjenicama, jer preduzeće “Zaštita prostora Crne Gore” nije formirano da bi se uklanjala imovine SPC i ucjenjivali birači tokom predizborne kampanje, već će se uklanjati svi nelegalni za koja postoje rješenje inspekcije o rušenju.

IN4s: Manipulisanje činjenicama

Autor:

Milica Kovačević

Objavljeno:

10/06/2020

Ocjena:

Manipulisanje činjenicama