Srpska državljanka nije završila u zatvoru zbog otmice djece

1152
eskobar-df

Stanovnike Podgorice nedavno je uznemirila vijest o pokušaju otmice nekoliko djece u blizini jedne osnovne škole u glavnom gradu. Mediji u zemlji i regionu naveli su kako je žena pokušala da otme djecu, mameći ih da uđu u taksi vozilo.

Pojedini su izvijestili i da je žena zbog toga uhapšena, pa su zabrinuti roditelji odahnuli.

Portal nova.rs naveo je u svom tekstu da je “žena htjela da poveze djecu taksijem, a da je završila u zatvoru zbog otmice u CG” pozivajući se na agenciju Tanjug.

Ista vijest podijeljena je i na fesjbuk stranici Slavija info.

Međutim, objave pomenutih medija nijesu tačne. Naime, K.B. za koju je navedeno da je završila u zatvoru zbog otmice, nije uhapšena, jer je policija utvrdila da nije bilo otmice.

“Službenici Uprave policije su nedvosmisleno utvrdili da na teritoriji Glavnog grada nije bilo pokušaja otmice maloljetne djece. Osumnjičena je u izjavi navela da je u najboljoj namjeri djeci ponudila prevoz i da je nakon što su djeca to odbili nastavila kretanje, čemu je svjedočio i taksista, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Policija je, kako su kazali, utvrdila da K.B. iz Srbije, nema uredno prijavljen boravak te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i uz prekršajnu prijavu granične policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i mjeru protjerivanja iz Crne Gore zbog nezakonitog boravka.

U tekstu portala nova.rs decidno je citirano saopštenje Uprave policije, ali se senzacionalističkim naslovom pokušala privući pažnja čitalaca, iako on ne odražava suštinu teksta.

Zbog toga pomenuti tekst dobija ocjenu klikbejt.

Ocjenu “Klikbejt” dobija medijski izvještaj čiji naslov nema uporište u samom tekstu koji slijedi. Ovakvi tekstovi i prilozi imaju cilj da senzacionalističkim naslovom privuku pažnju konzumenta/kinje, obećavajući sadržaj koji zapravo ne postoji i uglavnom se kreiraju iz finansijskog interesa odnosno zbog povećanja čitanosti.