Teorija zavjere o kovid sertifikatu sa masonskim šestarom i svevidećim okom

1604

Teorije zavjere o stvaranju koronavirusa da bi se stvorio novi svjetski poredak u kome će se ljudi kontrolisati ne jenjavaju društvenim mrežama.

 Tako na već poznatoj stranici na Fejsbuku pojavio prije nekoliko dana novi snimak koji nas na to „upućuje“.

U objavi, koja ima 1.200 pregleda se navodi:

Objavu prati video-snimak od 13 sekundi koji je preuzet sa društvene mreže Tiktok i na kome osoba u ruci u automobilu drži plastificiranu karticu sa obilježjima koji su opisani u ovom postu. Uz to, video prati naslov na engleskom jeziku “NWO slave” (New World Order- slave) ili prevedeno “rob novog svjetskog poretka”.

Od pojave korone teoretičari zavjere na društvenim mrežama ne prestaju da širi priču da iza koronavirusa stoje  vladari iz sjenke kojima je cilj da izvrši novu raspodelu političko-ekonomske moći u svetu kako bi nastavili da kontrolišu tokove novca, postavljaju i smenjuju vlade, izazivaju ratove, krize i recesije.., o čemu smo ranije pisali.

O ovim teorijama koje su vezane za navodno stvaranje novog svjetskog poretka može se naći i tekst na sajtu izraelskog Ministarstva zdravlja sa naslovom “Ne postoji pandemija za novi svjetski poredak i nema veze sa pandemijom koronavirus”

 Ministarstvo je analiziralo lažnu objavu o tome da se taj scenario promoviše u dva dokumenta Ujedinjenih nacija – UN Agenda 21 i UN Agenda 2030 za održivi razvoj, a sastavni dio tog članka je fotografija na kojoj su navedeni ciljevi koji se navodno žele postići. Među njima su po jedna globalna vlada, valuta bez gotovine, centralna banka, kraj nacionalnog suvereniteta, gubitak private svojine, presađivanje mikročipova za kupovinu, nadzor i kontrolu, implementacija globalnog sistema socijalnih kredita, sva preduzeća u vlasništvu Vlade…

Ovu objavu  ocjenjujemo kao  teoriju zavjere. Tu  ocjenu dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.