Šta se dešava sa princezom Kejt više nije misterija. Ona se obratila javnosti i obznanila da ima rak. 

Tome je prethodio fijasko sa montiranom fotografijom koja je navodno trebala da prikaže kako je ona dobro nakon operacije abdomena. Zatim se pojavio video u kojem se navodno vidi princeza kako šeta sa mužem, princom Vilijamom. No, i taj video je raspalio maštu i ljudi su se pitali da li je na snimku zaista bila ona. 

Međutim, jedna teorija je otišla toliko daleko, da se masovno širi na Fejsbuku. (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15). Ta teorija kaže: 

Insajder iz Britanske Kraljevske porodice! Kejt Midlton je žrtvovana u Iluminatskom ritualu 

Jednu od objava prate i navodi poput: 

ZRTVOVANA U SATANISTICKOM RITUALU KEJT PRINZESA UBILI JE KAO KRALJICU DIJANU SATANISTI DA BI PONOVO ZAVLADALI SVETOM! 

Portal Nulta tačka, inače poznat po širenju teorija zavjere, nadugo i naširoko piše o tome kako je Kejt ubijena i kako joj se to spremalo godinama.  

U tekstu se navodi i tvrdnja, koja nije toliko opskurna kao ova, a to je da je princeza Kejt bila u indukovanoj komi. Tu priču plasirala je ranije jedna španska novinarka.  

Britanski Tajms je potom objavio tekst, u kojem se poziva na “izvor iz palate”, a koji je za taj medij rekao:  

„To je potpuna besmislica“. 

 „Ta novinarka nije pokušala da provjeri bilo šta što je rekla sa bilo kim u domaćinstvu. To je u osnovi, potpuno izmišljeno, i ja ću ovdje koristiti ljubazan engleski: apsolutno nije tako”, dodao je za Tajms izvor iz palate. 

Kako se saga oko princeze Kejt nastavila, do njenog zvaničnog obraćanja, jedino zvanično se znalo da bi ona trebalo da se vrati javnim dužnostima nakon uskrsa. Tako je i najavljeno iz palate Kensington 17-og januara, pošto je primljena u bolnicu.  

Na kraju je priča dobila epilog. 

Kejt nije jedina članica kraljevske porodice za koju se spekulisalo da je počivša. Prethodno smo pisali da nijesu tačni navodi da je preminuo kralj Čarls. 

Dok Kejt želimo brz oporavak, sporne objave dobijaju ocjenu – teorija zavjere.  

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza. 

In this article