Teorije o 5G: Elektromagnetno oružje za “drugi talas” 

1525
teorije-o-5g

Razne teorije kolaju od pojave koronavirusa, ali i instaliranja 5G mreže širom planete. Nerijetko u dezinformatorskim krugovima idu i u paru. Teorije o 5G su nepresušan izvor: od onih da nas vakcine konektuju na 5G, pa do onih da ubija ljude.  

Internetom se širi govor Kler Edvards, bivše zaposlene u Ujedinjenim Nacijama. Video u kojem govori o 5G prati tekst:  

ŽENA UPOZORAVA……..ozbiljna priča……… 

Kler Edvards je bivša službenica Ujedinjenih nacija u Beču i urednik i koautor međunarodnog poziva da se zaustavi .5.G. mreža kako na zemlji tako i u svemiru…….. 

Claire Edwards (Kler Edvards) – K0vid “kriza” je biološki i elektromagnetni rat prekriven dimnom zavesom NEPOSTOJEĆEG virusa koji je samo priprema za zajedničku operaciju mnogo većeg obima testova .5.G. kao oružja……… 

…………………………………. 

U videu, Edvards kaže da je lokdaun zbog koronavirusa korišćen da se instalira 5G aparatura, da je 5G elektromagnetno oružje, koje će biti korišćeno u “drugom talasu” (ne precizirajući drugom talasu – čega), te da je takvo oružje već korišćeno u američkom školama, za šta joj je navodno javila koleginica. Edvards je pozvala roditelje da ne šalju djecu u škole jer postoji mogućnost da ih “više nikada neće vidjeti”.  

Da li je kovid kriza nepostojeća, kako kaže Edvards? I, ne baš. Prema informacijama Svjetske zdravstvene organizacije od virusa je do sada život izgubilo oko 6 i po miliona ljudi, dok je oko 600 miliona zaraženo. COVID 19 virus dolazi iz SARS porodice virusa, koje prate respiratorni problemi. 

U drugom snimku koji je fekt-čeking tim Rojtersa obrađivao, Edvards širi teze da je pandemija koronavirusa planirana od strane Bila Gejtsa, teorije o 5G da širi kovid, pa zatim da pandemija ne postoji i mnoštvo drugih, u najmanju ruku – čudnih teorija. 

Šti se tiče štetnosti 5G mreže,profesor radiologije na Univerzitetu u Njujorku, Kristofer Kolins, kaže

5G radi na dvije frekvencije, od kojih se najviša kreće od 24,25 GHz do 52,6 GHz… „Na tim frekvencijama se zaista očekuje veliki dobitak u brzini prenosa podataka“, kaže Kolins. Ali, on dodaje da je frekvencija na kojoj elektromagnetno zračenje počinje da jonizuje i postaje opasno oko 3 miliona GHz, ni blizu 5G. 

O raznim tvrdnjama vezanim za 5G već smo pisali i dokazivali da nijesu tačne, naročito da se sa koronom ne može dovesti u vezu. Što se tiče ostalih tvrdnji Edvards, one su sadržane u istraživanju Rojtersa, koji je dao istu ocjenu kao i tim Raskrinkavanja, a to je da ova informacija spada u kategorije – teorija zavjere i lažna vijest.   

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza. 

In this article