vakcine-grafen-oksid

Grafen oksid je na meti dezinformatora od početka vakcinacije protiv koronavirusa. Pripisuju mu se magična i magnetna svojstva, ali kao što smo već nekoliko puta pisali – u vakcinama ga nema.  

To znači da nijesu tačni ni navodi u još jednom videu koji je objavljen na Fejsbuku, a iznad kojeg piše: 

U njemu gospođa, koja je potpisana kao doktorica Liliana Zelada, pod mikroskopom “testira” Fajzerovu vakcinu, za koju navodi da sadrži grafen oksid.  

U tekstu, koji smo ranije objavili, Fajzer je već negirao te navode: 

Temom grafen oksida bavili smo se iz više navrata.  

Na drugoj strani, interesantno je što se pretragom imena doktorice Liliana Zelada nigdje ne pojavljuje gospođa koja je u videu. Moguće je samo pronaći podatke Liliane Andree Galdamez Zelada, koja radi na Univerzitetu u Čileu. 

Ispod imena gospođe u videu piše i “La Quinta Columna”. Pretragom tog pojma i imena Zelade, dolazi se do još jednog snimka, u kojem pomenuta gospođa testira vakcinu Astra Zeneka. U tom videu predstavlja se kao zubarka

Kucanjem pojma “La Quinta Columna” dolazi se do istoimenog sajta, na kojem piše: OVDJE PREUZMITE NAUČNE IZVJEŠTAJE ZAVRŠNOG TEHNIČKOG IZVJEŠTAJA O DETEKCIJI GRAFENA U KOVID VAKCINAMA… 

Nemogućnost provjere identiteta gospođe sa snimka, sadržaj na sajtu “La Quinta Columna”, kao i naš prethodni rad na temu grafen oksida ukazuju da je u pitanju – lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article