vakcine-grafen-oksid

Grafen oksid je na meti dezinformatora od početka vakcinacije protiv koronavirusa. Pripisuju mu se magična i magnetna svojstva, ali kao što smo već nekoliko puta pisali – u vakcinama ga nema.  

To znači da nijesu tačni ni navodi u još jednom videu koji je objavljen na Fejsbuku, a iznad kojeg piše: 

VαKCINA pod MIKROSKOPOM……. 

Mislim da će ovaj video ubrzo biti C.E.N.Z.U.R.I.S.A.N……. 

Kapa do poda ovoj HRABROJ DOKTORKI….. 

To uraditi što je uradila ona…… 

……za to s0t0njare ne samo da uziumaju licencu, nego i seku glavu…… 

Svi ovi ljudi koji daju doprinos, su HEROJI DANAŠNJICE…. 

PODELITE dok ga dušmani nisu BLOKIRALI….. 

…………………………….. 

U njemu gospođa, koja je potpisana kao doktorica Liliana Zelada, pod mikroskopom “testira” Fajzerovu vakcinu, za koju navodi da sadrži grafen oksid.  

U tekstu, koji smo ranije objavili, Fajzer je već negirao te navode: 

Pfizer su za Rojters negirali tvrdnje da vakcina koju proizvode sadrži ovaj sastojak: „Grafen oksid se ne koristi u proizvodnji vakcine Pfizer-BioNTech protiv COVID-19“. Prema podacima sa američke Uprave za hranu i ljekove, sastojci Pfizer vakcine uključuju: mRNK, lipide, kalijum hlorid, monobazni kalijum fosfat, natrijum hlorid, dvobazni natrijum fosfat dihidrat i saharozu. Na listi se ne nalazi grafen oksid. 

Temom grafen oksida bavili smo se iz više navrata.  

Na drugoj strani, interesantno je što se pretragom imena doktorice Liliana Zelada nigdje ne pojavljuje gospođa koja je u videu. Moguće je samo pronaći podatke Liliane Andree Galdamez Zelada, koja radi na Univerzitetu u Čileu. 

Ispod imena gospođe u videu piše i “La Quinta Columna”. Pretragom tog pojma i imena Zelade, dolazi se do još jednog snimka, u kojem pomenuta gospođa testira vakcinu Astra Zeneka. U tom videu predstavlja se kao zubarka

Kucanjem pojma “La Quinta Columna” dolazi se do istoimenog sajta, na kojem piše: OVDJE PREUZMITE NAUČNE IZVJEŠTAJE ZAVRŠNOG TEHNIČKOG IZVJEŠTAJA O DETEKCIJI GRAFENA U KOVID VAKCINAMA… 

Nemogućnost provjere identiteta gospođe sa snimka, sadržaj na sajtu “La Quinta Columna”, kao i naš prethodni rad na temu grafen oksida ukazuju da je u pitanju – lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article