Društvenim mrežama kruži video čuvene Trijumfalne kapije, oko koje su razni elementi obojani u dugine boje. Video prate komentari poput: (1, 2, 3, 4, 5) 

Trijumfalna kapija je pala…… 
S0t0njare rade svoju priču….. 
Ljudi ćute i prihvataju…… 
Zamislite samo kakav svet će da bude kada naša deca, unuci budu odrasli ljudi….. 
…mada mislim da će se pre toga svršiti ili u toj generaciji….. 

Trijumfalna kapija i Pariz prolaze kroz najodvratniji i najsramniji period u svojoj istoriji. 
Zbog toga, ostatak sveta ne žali za entropijom i prašnjavim propadanjem nekada respektabilne zemlje. 
Kakvi god da su bili i Napoleon, Robespjer, De Gol, Žiskar De Sten, Miteran.. se sada obrću u grobu. 

Kako u Francuskoj, tako  u cijelom svijetu, jun je mjesec prajda, pa su umjetnici dali sebi na volju. Ali, ne gledaju svi blagonaklono na umjetnost… 

Glavni i odgovorni za snimak, koji je i unio pometnju, je video kreator Ian Padgam, koji kaže da je iz Kalifornije, ali da živi u Francuskoj, te da voli nadrealizam. To je lako provjeriti ako se pogleda njegov Instagram nalog, gdje se nalazi i “sporni” video.  

S obzirom na to da je instalacija oko Trijumfalne kapije podigla dosta prašine, Padgam je govorio i za le Parisien. Objasnio je da u pitanju nije fizička instalacija, već ona rađena u 3D tehnici:  

“Prvo sam snimao na lokaciji, potom sam kreirao dugu u 3D softveru i ubacio je u video. Trebalo mi je oko tri dana”, objašnjava Padgam. 

Kako se na društvenim mrežama pojavilo puno homofobnih komentara i onih da je Trijumfalna kapija oskrnavljena, svjetski fekt-čekeri i ostale redakcije morale su da dokazuju da u pitanju nije fizička instalacija, već digitalna.  

Sporne objave dobijaju ocjenu – dezinformacija.  

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija. 

In this article