Vuksanovića ne plaćaju poreski obveznici Hrvatske  

712
vuksanovic-hgi

Provjeravanje činjenica uvijek je činilo osnovu novinarstva, međutim, taj standard se sada često zanemaruje, jer je imperativ trka za publikom, ali i senzacionalizmom.  Nerijetko se zato možemo informisati samo o jednoj strani, odnosno, čitati tvrdnje koje se odnose na pojedine ličnosti, bez njihove izjave i stava. U ovom slučaju, na Adrijana Vuksanovića.

Na portalu Borba objavljena je tvrdnja kako je ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore, Adrijan Vuksanović i službenik u Vladi Hrvatske. 

U tekstu Borbe se navodi i da je Vuksanović predstavnik Vlada dvije države, što, kako se navodi, predstavlja presedan u balkanskoj, ali i svjetskoj politici. 

Kako stoje stvari, pitali smo ministra Vuksanovića, koji je u izjavi za Raskrinkavanje.me objasnio da u tekstu Borbe stoji niz neistina, koje se uvijek mogu lako provjeriti.  

Dodaje da je na ministarsku funkciju u Vladi Crne Gore stupio 28. aprila ove godine, te da će ASK-u dostaviti imovinski karton u zakonskom roku, do 28. maja.  

Na sajtu tog Savjeta se navodi da je riječ o savjetodavnom tijelu Vlade Republike Hrvatske koje pruža pomoć Vladi Hrvatske u kreiranju i sprovođenju politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Hrvatske. 

Istu tvrdnju prenio je i portal Pogled.me

Zbog svega navedenog, ovoj objavi dajemo ocjenu lažna vijest.  

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article