Za razliku od prethodnih izbornih ciklusa, vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori protiču uz vidno smanjenu zainteresovanost srpskih medija. Razlog tome može se tražiti u kompleksnoj situaciji sa kojom se vlast u Beogradu suočava, počev od protesta protiv nasilja, do nemira na Kosovu. Ipak, crnogorska izborna trka nije tek tako prošla ispod radara kod nekih medija. U prvom redu, televizije Happy.  

Tokom predsjedničkih izbora, Happy je gotovo na svakodnevnom nivou imao analize, analitičare, predviđanja i insinuacije o ishodu. Ovog puta, sadržaj je oskudniji. Ipak, u samom finišu predizborne kampanje, na Happy-ju je gostovao izvođač narodnih ultranacionalističkih pjesama, Baja Mali Knindža koji je stavljen u kontekst komentarisanja izbora.  

Da Happy nije propustio ni ovu priliku da izvijesti o izborima u Crnoj Gori govori i podatak da su ekipe tog medija širom Crne Gore: od Ulcinja, preko Podgorice, Nikšića, pa sve do Mojkovca, a izvještavali su i dok je u Crnoj Gori trajala izborna tišina.  

Kao i prethodnih puta, pošteno je istaći da Happy nužno ne širi dezinformacije ili lažne vijesti, ali svakako ima jasno zauzetu stranu, dok na razne načine (kao što je slučaj sa Bajom Malim Knindžom) de fakto postaje aktivni učesnik izbornog procesa u drugoj državi.  

In this article