Ako vas interesuje šta je HAARP, čemu služi i zašto se konstantno pojavljuje među teorijama zavjere, onda možete posjetiti redove Raskrinkavanja, jer smo o tome pisali nebrojeno puta.  

Sada se na Fejsbuku može pronaći kolaž videa, oko kojih se kaže: (arhivirano ovdje

ANTIHRISTOVA TEHNOLOGIJA… 
HAARP, akronim za High Frekuenci Active Aurora Research Program. 
Od početka projekta ranih 90-ih, bio je uključen u sve, od kontrole uma do ekstremnih vremenskih događaja kao što su uragani, poplave, zemljotresi i tornada. 
Na primer, 2010. godine bivši iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad rekao je UN da je to mesto odgovorno za razorne poplave u Pakistanu. 
Ali naučnici su takve izjave uvek odbacivali kao potpuno apsurdne, što je i razumljivo, jer svi su potpisali ugovor o tajnosti… 

O mašini koja se dovodi u vezu sa HAARP-om u jednom od tri videa smo već pisali.  

U pitanju je regenerator koji je dopremljen u Nigeriju i dio je naftne rafinerije, a koji je ujedno najteži teret ikada transportovan preko afričkog kontinenta o čemu su pisali i brojni strani mediji

Ista, gigantska, struktura može se naći na Jutjub kanalu kompanije Dangote, koja u Nigeriji vodi najveću naftnu rafineriju u Africi, a u čijem je sastavu očigledno i pomenuti generator. Težak je tri hiljade tona, dug 56, širok 23 i visok 25 metara.  

Kao što smo već pisali:  

“Kompanija Dangote Oil Refining Companiy(DORC) Limited preuzela je isporuku jedne od glavnih komponenti svoje rafinerijske opreme: regeneratora za katalitički kreker rezidualne tečnosti (RFCC).  

Široko se koristi za pretvaranje ugljovodoničnih frakcija sa visokim ključanjem i visokom molekularnom masom sirove nafte u naftu u vrednije benzine, olefinske gasove i druge proizvode”. 

Dakle, regenerator nema nikakve veze sa HAARP sistemom. 

Na istu temu pisale su i kolege iz albanskog fekt-čeking portala Faktoje. 

Sporna objava dobija ocjene – teorija zavjere i reciklaža. 

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza. 

Ocjenu “recikLAŽA” dobija medijski sadržaj koji iznova koristi već objavljene informacije bez jasne naznake vremenskog perioda na koji se sadržaj odnosi. Tekst se reciklira u određenom trenutku kako bi se manipulisalo zaključcicima konzumenta medijskog sadržaja. 

In this article