SZO ne planira nanočipovanje niti prisilnu vakcinaciju

685

Sve učestalije se na društvenim mrežama dijele objave u kojima se navodno objelodanjuje plan zvaničnika svjetskih sila i raznih organizacija koje žele prisilno da vakcinišu “neposlušne” pojedince koji odbijaju vakcinu kao efikasnu zdravstvenu zaštitu.

Na Fejsbuku smo evidentirali objavu u kojoj je po istom principu “razotkrivena” Svjetska zdravstvena organizacija (SZO). Naime, autorka posta je napisala da je ta međunarodna organizacija promijenila regulativu i to tajno, te da se njome navodno dozvoljava “prisilna vakcinacija, upadanje u kuće i stanove i odvođenje na silu u koncentracione logore”.

“I tako dok se narod zabavljao Svjetskim prvenstvom u fudbalu (hleba i igara… i piva) Svjetska zdravstvena organizacija je promijenila (tajno) svoju regulativu, gdje sve zemlje potpisnice prednost daju toj pravnoj regulativi u odnosu na svoje nacionalno zakonodavstvo (u prevodu Ustavi država potpisnica se neće primjenjivati). Tom regulativom SZO lišava ljude svih ljudskih prava, ljudskog dostojanstva i slobode u slučaju (nove) plandemije. To znači između ostalog i prisilnu “vakcinaciju” (čitaj nanočipovanje), upadanje u kuće i stanove i odvođenje na silu u koncentracione logore, sigurno ne na sladoled i puding, već vjerovatno na eksterminaciju i prisilno čipovanje, pa ko preživi pričaće (kao biorobot)”.

Tim Raskrinkavanja se nedavno već bavio sličnim navodima, koje smo ocijenili kao dezinfromacije.

Na veb sajtu SZO  je nedosmisleno istaknuto da su ljudska prava univerzalna i neotuđiva.

“Važe podjednako, za sve ljude, svuda, bez izuzetaka. Standardi ljudskih prava – na hranu, zdravlje, obrazovanje, da ne budu izloženi mučenju, nehumanom ili ponižavajućem postupanju – takođe su međusobno povezani. Poboljšanje jednog prava olakšava unapređenje ostalih. Takođe, lišavanje jednog prava negativno utiče na ostala”, navodi SZO u okviru odjeljka “ljudska prava”

Međunarodni zdravstveni propisi čine pravno obavezujući sporazum koji je potpisalo 196 država. Sporazum definiše prava i obaveze zemalja potpisnica prilikom upravljanja zdravstvenim krizama i vanrednim situacijama od međunarodnog značaja.

Međunarodni zdravstveni propisi zahtijevaju da sve zemlje potpisnice imaju kapacitete zdravstvenog sistema za evidentiranje, procjenu i reagovanje na opasne vanredne situacije u javnom zdravlju, te da obavijeste SZO o datim okolnostima koje mogu biti od međunarodnog značaja.

Fakt-ček se nedavno bavio navodima koje je iznijela bivša republikanska predstavnica iz Minesote, Mišen Bahman, odnosno da Bajdenova administracija donosi amandmane koji bi predložili da sve nacije na zemlji ustupe svoj suverenitet SZO kada su u pitanju nacionalne odluke o zdravstvenoj zaštiti.

Sporazum SZO-a jeste pravno obavezujući i države potpisnice moraju prijaviti ove događaje, ali nema veću pravnu snagu u odnosu na nacionalne strateške dokumente.

To je potvrdio profesor globalnog zdravstvenog prava na Univerzitetu Džordžtaun, Lorens O. Gostin, koji u kontekstu SAD-a, ističe da SZO nema ovlaščenje da diktira američku zdravstvenu politiku.

„Propisi nemaju nikakvu kontrolu nad nacionalnom zdravstvenom politikom ili programima. To je u potpunosti stvar odluke suverene nacije. SZO može da daje preporuke nakon proglašenja globalnog vanrednog stanja, ali to su samo preporuke i nisu obavezujuće”,  navedeno je u analizi Fakt čeka.

Zbog prethodno predstavljenih dokaza, Fejsbuk objavu ocjenjujemo kao teoriju zavjere.

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

In this article