Kemtrejls teorije u Španiji: Da li vojska truje građane?

2172
kemtrejls-spanija

Pandemija koronavirusa poslužila je kreativnim dezinformatorima da praktično sve živo dovedu u vezu i naprave paralele onamo gdje bi se malo ko sjetio. U posljednje vrijeme, sve više se pominju kemtrejls, zaprašivanje, trovanje, pa onda red Bila Gejtsa i tako u krug.

U jeku pandemije, u Španiji je naglo došlo do porasta broja preminulih, pa je vlada naložila vojsci da dezinfekuje javne površine. O tome su pisali španski fekt-čekeri, kao što je Newtral. Dezinfekcija je tekla sa zemlje i iz vazduha.

U jednom tekstu navodi se: “Na primjer, jedinica za vanredne situacije koristi topove sa vodonik-peroksid nebulizatorima da dezinfekuje prostore gdje su potvrđeni slučajevi COVID-19. Nebulizatori su postavljeni na kamione, a ne avione.”

Vlada je naredila da se koriste i “vazdušna sredstva”, kako bi se pokrile veće površine. U Službenom listu piše:

Naredba SND/351/2020 od 16. aprila kojom se ovlašćuju jedinice NBC Oružanih snaga i Jedinice za vanredne situacije da koriste biocide odobrene od Ministarstva zdravlja, za dezinfekciju u borbi protiv zdravstvene krize izazvane COVID-19.

Tekst Newtral-a provjerava isti narativ, koji se ovih dana pojavio i na našim prostorima. U tekstu portala Logično, navodi se niz neutemeljenih tvrdnji, što nagovještava naslov:

“Španjolska vlada priznala je prskanje chemtrailsa na građane, po nalogu UN-a”

Kao i podnaslov:

“Tijekom strateški planiranog “izvanrednog stanja” u vezi s Covidom-19, Ujedinjeni narodi (UN) ovlastili su španjolsku vladu da s neba prska smrtonosne kemijske tragove”.

U tekstu se navodi da je Španija ranije korišćena kao poligon gdje se koriste kemtrejls, te da se zemlja zaprašuje olovo-dioksidom, kako bi geoinženjeringom uticala na klimu. Te dezinformacije ubrzo je raskrinkala španska Maldita.


U tekstu se dalje navodi da globalisti poput Bila Gejtsa koriste razne zemlje za kemtrejls projekte…

Cijela ideja o trovanju Španaca potekla je još prije 7-8 godina, kada se na Vocapu pojavila tvrdnja da su četvoro zaposlenih u Državnoj meteorološkoj agenciji poslali dopis Evropskoj Uniji o navodnom “prskanju” olovo-dioksida širom Španije.

Europarlamentarac Ramon Tremosa odgovarao je na pitanja vezana za temu. Zaključak Evropske Komisije je da dopis meteorologa nijesu dobili, kao i da dokazi o geoinžinjeringu u Španiji ne postoje.

Što se tiče kemtrejlsa, kao što smo već pisali, radi se o kondenzacionom tragu ili tragu pare koji se formira kada se vodena para nastala sagorijevanjem goriva u motorima aviona kondenzuje na česticama čađi ili aerosolima sumpora u izduvnim gasovima aviona. Kako avioni lete veoma visoko, čak preko 9000 m, vazduh na toj visini je veoma hladan i kreće se od -40 stepeni celzijusa, pa čak i do -57 na visini od 12 000 m.

Na takvoj hladnoći, za nekoliko sekundi vodena para iz motora se smrzne oko čestica izduvnih gasova, koje avion ostavlja iza sebe, što formira dugačak oblak u obliku pruge. Njegovo trajanje zavisi od vlažnosti okoline, pa ako je vazduh oko aviona suv, oblak kondenzacionog traga nestaće čim se obrazuje. Međutim, ako je vazduh oko mlaznjaka koji leti na velikoj visini prilično vlažan, iza aviona će ostajati sve duži rep, koji se nekada pruža sa jednog na drugi kraj neba.

Zbog svega navedenog ova informacija dobija ocjenu – teorija zavjere. Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

In this article