Svjetsko prvensto u fudbalu zaplijenilo je simpatije brojnih ljubitelja ovog sporta ali i probudilo maštu “poznavaocima” simbola koji su uspjeli da u samom amblemu vide satanističke naznake.

DODATAK jučerašnjoj objavi na temu SIMBOLI…..

……NEMA SLUČAJNO….

Isti simbol je i za Facebook/Meta i za Katar….

…iz riznice s0t0njarskih simbola ga izvadili….

Da se zna ko je i osnivač a i organizator……..

ISTI je u oba slučaja…To su s0t0njare….

P.S. Mnogi poverovali da je Zuker bio dokon u amfiteatru i napravio u svoj toj dokonosti Facebook….

Kad bi to bilo tako….

FB je projekat s0t0njara…..

Nije prvi put da se simboli iz svijeta satinizma povezuju sa nekom aktuelnom situacijom.

Ovoga puta, na viralnoj fotografiji, prikazan je način na koji se, navodno, izveo simbol za Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Od Bafometa preko modifikovanog antičkog outoborosa, do loga koji označava prvenstvo u Kataru i sve to uvezano sa kompanijom Meta.

Objašnjenje za amblem ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva nije nikakva tajna i nalazi se na zvaničnoj FIFA stranici uz video.

Logotip za najveću fudbalsku reviju protkan je naglašenim elementima arapske kulture. Osim što odiše oblikom kultnog FIFA-inog trofeja, World Cupa-a, široke krivine amblema predstavljaju katarske dine. Osmica koji se nazire u logotipu ima dva različita značenja. Prvo prikazuje broj stadiona na kojima se odigravaju utakmice ali znači i beskonačnost. Sve to uz dodir katarske tradicionalne odjeće, odnosno prikaz vunenog šala koji je zimi karakterističan detalj u ovoj zemlji. Sve je ilustrativno prikazano.

Takođe, ovaj korisnik, Fesbuk koji neprestano koristi za promovisanje svojih teorija zavjere, naziva ,,sotonjarskim projektom” i problematizuje  logo kompanije Meta. Redizajnirani simbol u stvarnosti predstavlja slovo M i beskonačne horizonte u metaverzumu. Meta i FIFA trenutno sarađuju jedino radi suzbijanja online uznemiravanja tokom svjetskog prvenstva.

No, iako je sve ovo prilično jednostavno opovrgnuti, simboli su uvijek zanimljiva tema za diskusiju u komentarima pa su ih maštoviti korisnici Fejzbuka uporedili i sa ljudskom DNK, sa religijom, kompanijama a sve to, zaključuju, navodi da se ,,sotonjarska zajednica širi”. 

Kako, na kraju analize, imaginativne ideje korisnika na Fejsbuku ostaju samo plod mašte, proglašavamo ovu vijest teorijom zavjere.

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

In this article