„Vi ste užasni ljudi“: Italijanski trkač nije preminuo zbog vakcine

912

Gotovo da se više ne može desiti tragedija ili oboljenje u sportu a da na društvenim mrežama automatski ne krene širenje „istine“ kako se sve dešava kao posljedica vakcinacije protiv COVID-19.

U posljednje vrijeme veliki broj naših analiza ide u pravcu dokazivanja da bolesti kod sportista, kao i smrtni slučajevi, nemaju veze sa vakcinom.

Pisali smo o Kristijanu Eriksenu, Kunu Agueru, i brojnim drugim sportistima koji su postali žrtve dezinformacija.

Kao da nije dovoljna tragedija kada premine mladi sportista, kao što je to slučaj sa Fabijom Pedretijem, mladim italijanskim trkačem koji je iznenada preminuo u 24. godini, na njegovu smrt „natovarena“ je i gomila laži.

„p@ndemija SRČANIH UDARA….. ‼ Kad je ovako kod sportista, najzdravije grupacije ljudi, mladi, vežbaju, zdravije se i hrane, imaju redovne lekarske preglede…. …. ……šta li se tek dešava sa običnim, nama nepoznatim ljudima…. 👉 Onaj pogrebnjak je juče sve objasnio“, kaže se u objavi o smrti mladog sportiste.

Fabio Pedreti preminuo je tokom noćne trke u Italiji, nakon što je pretrčao 20 od 27 kilometara koliko traje trka. Njemu je naglo pozlilo nakon čega je ubrzo preminuo.

Italijanski anti-vakseri kao da su jedva dočekali smrt mladića i odmah su, kako piše Republika, Fabiovu smrt pokušali da prebace na svoj teren.

Nažalost, njegova sestra je i nakon ovakve tragedije morala da objašnjava da Fabio nije preminuo od posljedica vakcinacije.

„Vi ste užasni ljudi. Moj brat nas je napustio jer njegovo malo srce nije izdržalo, nije imao kovid i nije primio vakcinu. Sve ovo nema nikakve veze sa tim“, poručila je ona antivakserima u izjavi za Italy24news.

Ova objava, iz očiglednih razloga, dobija ocjenu lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.