Aguera u penziju prate lažima: Argentinac nije karijeru završio zbog vakcine

1194

Fudbaler Barselone Serhio Aguero jedan je od najboljih napadača posljednje decenije, i fudbalski svijet se ovih dana opraštao od njega nakon što se odlučio da u 33. godini završi karijeru zbog zdravstvenih problema.

Čitavu priču pratio je čitav niz neistina – da su Aguerovi srčani problemi posljedica vakcinacije.

Sada, kada se penzionisao pojedinci se od Aguera opraštaju novim neistinama:

„POTPUNO VAKCINISANI SERGIO AGUERO ZVANIČNO SE OPROSTIO OD FUDBALA! KRAJ KARIJERE ZBOG VAKCINE“, objavio je portal Nulta tačka.

„Skrinšot“ ovog naslova ubrzo je dospio i na društvene mreže.

Agueru je pozlilo na meču protiv Alavesa,  ispostavilo se da su u pitanju problemi sa srcem.

Argentinac jeste poptuno vakcinisan, ali vakcina nije razlog njegovih srčanih problema, o čemu su pisali španski mediji, navodeći da je fudbaler zdravstvenih problema imao i u prošlosti.

Britanski mediji prenijeli su nedavno izjavu Aguerovog kardiologa da je moguće da je upravo COVID19, koji je fudbaler preležao, mogući razlog srčanih problema.

Roberto Peidro ispričao je i da je igrača liječio 2004. godine kada je imao palpitacije, odnosno ubrzan rad srca.

„On ima mali ožiljak na srcu koji je manji od milimetra zbog čega je dolazilo do aritimija“, ispričao je Peidro.

„On može da se bavi sportom i ima normalan život kao svaka normalna osoba. Ali, fudbaleri žive drugačiji stil života od toga“, pojasnio je kardiolog.

Zbog činjenice da Aguero nije karijeru završio zbog vakcine ovu objavu ocijenili smo kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.