Crnogorski marketi ne dijele vaučere za kupovinu preko Fejsbuka 

467
crnogorski-marketi

Već neko vrijeme crnogorski marketi su na udaru prevaranata, koji putem lažnih stranica na društvenim mrežama u njihovo ime organizuju lažne nagradne igre. Do sada su na meti bile kompanije Voli i Franca, a sada se pojavila nova prevara, ponovo u ime Volija.  

Baš kao i ranije, u objavi stoji: 

U komentarima, autor navodi:  

Link koji je ostavljen u komentaru vodi do forme na kojoj je potrebno unijeti broj telefona.  

Sudeći po priloženom, najvjerovatniji ishodi po unosu broja telefona su da on ide u neku bazu, koja kasnije može služiti za spamovanje marketinškim kompanijama, ili čak i finansijske odlive, što se da naslutiti iz teksta koji stoji ispod forme: 

Kao što smo već pisali, iz kompanija Voli i Franca nam je saopšteno: 

Ono što zabrinjava je činjenica da se ispod ovakvih sadržaja, u kojima se pominju crnogorski marketi, komentari gomilaju u kratkom roku. Za samo dva dana oko 400 ljudi je pokušalo da okuša sreću i dobije nepostojeći vaučer za trgovinu. 

Ova informacija dobija ocjenu – lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.   

In this article