“Đavo nije stvaran”- Šta je na novčanici od 20 funti? 

3126
20-funti

Gdje je koronavirus, tu je i 5G. Dezinformatori od početka pandemije vide razne znake na svakom ćošku. Ta sudbina zadesila je i novu britansku novčanicu od 20 funti. Britanci su je pustili u upotrebu prije dvije godine, otprilike u istom periodu kada je cijeli svijet bio paralizovan zbog kovida. Tada su se pojavile razne teorije, a sadržaj se reciklira i danas. 

Na stranici “Treci svetski rat” pojavio se snimak, u kojem narator tvrdi sljedeće: 

Pokazaću vam sada koliko su ovi ljudi zli. Ovo je nova novčanica od 20 funti, vidite je da? Ovo ovde je 5G toranj. Da li vidite hologram? Da li vidite oveprstenove” koji se nalaze oko 5G tornja. To je zračenje koje se emituje I gle, pogledajte gore iznad tog 5G tornja je znak za korona “virus”. Je l ga vidite? Svima ispred nosa. Da, etozlo. Gledajte hologram I zrake kako se šire. To vam je zračenje tog 5G tornja, iznad je oznaka za korona virus. To je to, đavo je stvaran!” 

5G toranj, koji glavni protagonista ove priče vidi, ustvari je replika svetionika iz britanskog grada Margejt, u kojem je umjetnik JMW Tarner, poznatiji kao Vilijam Tarner, slikao neke od svojih najpoznatijih klasika. Inače, Tarner se nalazi na jednoj strani novčanice. Na drugoj je kraljica

Objašnjenje se može naći na zvaničnoj stranici Banke Engleske. 

Što se tiče “znaka za koronavirus”, koji se navodno vidi na novčanici od 20 funti, to je takođe objašnjeno na sajtu Banke Engleske. Motiv je bilo stepenište u čuvenoj galeriji “Tejt”, a unutar samog vijenca vidi se i slovo T.  

Po puštanju u promet nove novčanice od 20 funti, tadašnji guverner Banke Engleske, Mark Karni je rekao:  

“Naše novčanice slave britansko, nevjerovatno bogato i različito, nasljeđe i ističu doprinos naših velikih građana.” 

Ovu vijest je prije dvije godine raskrinkavao i Rojters

O 5G i koronavirusu već smo pisali iz više navrata

S obzirom na sve navedeno, ova informacija dobija ocjenu – teorija zavjere. 

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza. 

In this article