Laž koja traje: Aguero nije završio karijeru zbog vakcine

1072
novinar-cnna-lazna-vijest

Jedan od najboljih napadača posljednje decenije, Argentinac Serhio Kun Aguero, na žalost mnogih fudbalskih fanova prerano je završio svoju karijeru zbog srčanih problema.

Ipak, činjenica da je Aguero bio zagovornik vakcinacije, dovela je do toga da ne prestaju neistine o razlogu prekida karijere, o čemu smo pisali u više navrata.

Ovoga puta, otišlo se korak dalje. Podijeljena je takozvana prije i poslije fotografija na kojoj se vide osobe prije i poslije dugog korištenja kokaina, alkohola, kreka a dodate su i Aguerove fotografije, jedna na kojoj se smije, i druga na kojoj mu je pozlilo, iz tvrdnju da je to posljedica vakcinacije, odnosno vjerovanja u struku.

Španski mediji su već objavljivali da je fudbaler zdravstvenih problema imao i u prošlosti a Roberto Peidro, Aguerov kardiolog  ispričao je i da je igrača liječio 2004. godine kada je imao palpitacije, odnosno ubrzan rad srca.

„On ima mali ožiljak na srcu koji je manji od milimetra zbog čega je dolazilo do aritimija“, ispričao je Peidro. „On može da se bavi sportom i ima normalan život kao svaka normalna osoba. Ali, fudbaleri žive drugačiji stil života od toga“, pojasnio je kardiolog.

Zbog činjenice da Aguero nije karijeru završio zbog vakcine ovu objavu ocijenili smo kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article