Pjevač Pepersa ne „normalizuje smrt mladih“, a Šarlbi Din nije preminula od vakcine

939

Skoro 70 odsto svjetske populacije primilo je makar jednu dozu vakcine protiv COVID-19. I dok ta bolest jenjava broj dezinformacija o njoj, a naročito o vakcini i njenim navodnim posljedicama nije ništa manji.

Gotovo da nema poznate ličnosti koja je preminula da se na društvenim mrežama njena smrt ne dovede u vezu sa vakcinom. Tako smo ranije objasnili da apsolutno nema dokaza da su od vakcine preminuli reper Kulio, komičar Nik Numerof , košarkaš Kejeleb Svanigan

Sada je, nažalost došla na red mlada glumica Šarlbi Din koja je nedavno preminula. O njenoj smrti govorio je frontmen čuvenog benda Red Hot Chili Peppers, Entoni Kidis, koji je imao priliku da je upozna neposredno prije smrti.

Na društvenim mrežama su Kidisove riječi odmah pokušali da „prodaju“ kao „normalizaciju iznenadnih smrti mladih ljudi“.

„Nikad nitko od njih nije rekao – zajebali su me i zao mi je jer sam vas strasio i nagovarao da se testirate i cijepite, sto sam vas kaznjavao i dao otkaz na poslu , nisam vas lijecio kako bi vas spasio od smrti, znao sam da vas zaprasuju iz zraka ali sam to presutio, bio sam ucijenjen iz nekih razloga i zato sam presutio ove 3 godine i pravio se lud itd…. NEMA TOGA JER IM ŽAO NIJE I NE KAJU SE“, jedan je od komentara objave.

Pjevač, ipak, nije uopšte govorio o tome već da je Šarlbi bila prelijepa i mlada i da je bio iznenađen kada je saznao da je preminula.

On čak kaže: „Nisu sigurni zbog čega je umrla, možda je u pitanju sepsa“

„Pomislio sam – danas sam se probudio i žalio sam se kako mi je usluga u hotelu kasnila, kako je oblačno, na gužvu u saobraćaju“, nastavio je on.

Dakle, ni pomena „normalizaciji“ smrti mladih ljudi, naprotiv, Kidis govori kako je nakon smrti mlade djevojke shvatio da ne treba da se žali zbog sitnica.

Brat preminule djevojke, Aleks Džejkobs, govorio je o smrti svoje sestre za magazin People i ni on nije doveo njenu smrt u vezu sa vakcinom.

„Sve se desilo za jedan dan. Dobila je glavobolju, zaspala, probudila je svog momka i molila ga da je odvede u bolnicu. Još uvijek nismo sigurni šta se desilo, radi se autopsija za koju znamo da može potrajati, ali smo čuli da su joj pronašli viralnu infekciju u plućima“, rekao je Džejkobs. On je podsjetio i da je njegova sestra imala tešku saobraćajnu nesreću 2009. godine nekon koje su joj doktori morali ukloniti slezenu. „Slezena je uključena u borbu protiv infekcija i to može biti jedan od razloga za ovo što se dogodilo. To što je uklonjena je možda doprinijelo tome da se nije mogla izboriti sa infekcijom“, kazao je brat preminule glumice.

Kako ni pjevač Pepersa niti brat preminule djevojke njenu smrt ne dovode u vezu sa vakcinom niti „normalizuju umiranje mladih ljudi“, objavu ocjenjujemo kao teoriju zavjere.

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.