Iako je sve mirisalo na miran dan u svijetu dezinformacija kada su predsjednički izbori u Crnoj Gori u pitanju, portal Nacionalist je odlučio da tako ipak – ne bude.  

Iz nekog razloga, ekipa koja stoji iza tog portala cijelog dana plasira dezinformacije i lažne vijesti, a sudeći po njihovoj sadržini čini se da se i dobro zabavljaju.  
 
Zabavom je sve i počelo. Nacionalist je noć prije izbora pisao o tome da je pjevačica Jadranka Barjaktarović stigla u vilu Gorica gdje je, navodno, zabavljala goste predsjednika Mila Đukanovića. O tome, naravno, nije bilo informacija, pa se redakcija Raskrinkavanja nije ni trudila da dokazuje, odnosno demantuje te tvrdnje.  

Kasnije, na dan izbora, na sadržaje Nacionalista više nije moglo da se žmuri. Počelo je od toga da je aktuelni gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS-a pretučen i da je primljen u podgorički KBC. Vuković je napisao na svojim društvenim mrežama da je najbliže KBC-u prišao pri obilasku radova na obližnjoj ulici. Ali, da stvari ne ostanu nedorečene, Raskrinkavanju je iz te institucije potvrđeno da je Vuković, izgleda, živ, zdrav i nepovrijeđen jer kod njih dolazio nije.  

To izgleda nije bilo dovoljno, pa je Nacionalist objavio modifikovanu fotografiju Vukovića kako bi potkrijepili svoje tvrdnje. Brzom reakcijom kolega iz Pobjede, za Raskrinkavanje je potvrđeno da je originalna fotografija objavljena 28-og juna 2022. na njihovom portalu. 

Osim Vukovića, ovaj portal je “na zub” uzeo i predsjedničku kandidatkinju Draginju Vuksanović Stanković, za koju se tvrdi da se, opet u vili Gorica, sastala sa drugim kandidatom – Đukanovićem. Iz SDP-a je saopšteno da to nije istina. Iz DPS-a su za Raskrinkavanje tu informaciju okarakterisali kao “glupost”. 

Nije pošteđen ostao ni predsjednički kandidat Jovan Jodžir Radulović. Nacionalist piše da je on odustao od izbora jer je dobio prijetenje iz tabora Đukanovića. Radulović je to demantovao.  

Rafal, po svoj prilici izmišljenih tekstova, se nastavio i prebacio na teren Đukanovića i DPS-a. Nacionalist piše da “Milo sigurno gubi vlast”, da “ne ulazi u drugi krug”, da “kolona DPS vozila juri prema severu Crne Gore”, te da su nakon Bošnjaka i Albanaca i Romi “okrenuli leđa Đukanoviću”. Nikakvih dokaza za te tvrdnje nema.  

I za kraj, Nacionalist je odlučio da dobar dio prostora na svom portalu ustupi podgoričkoj kompaniji Bemax i njenom vlasniku, Ranku Uboviću, za kojeg tvrdi da je uhapšen. I ne samo to, prema saznanjima Nacionalista u popodnevnim satima je izvršena opsežna akcija u ulici Mihaila Lalića, u jednom od objekata koji, navodno, pripada Bemax-u. Tom prilikom, kako piše portal, pronađena je oprema za prisluškivanje mobilnih telefona. Očevici su za Raskrinkavanje demantovali da su jake policijske snage zalazile u taj kraj grada, a nema ni relevantnih informcija da je došlo do pretresa prostorija kompanije, niti pronalaska aparata za prisluškivanje.  

Sve u svemu, Nacionalist je sebi zadao dosta posla u nedelju, na neradan dan, a možda je moglo drugačije.  

In this article