Fudbaleri opet na meti: Štaude nije završio karijeru

1056
fudbaleri-lazna-vijest

Fudbaleri iz najjačih fudbalskih liga obično su mete dezinformacija koje se tiču njihovog privatnog života, ljubavnih ili drugih afera, ali i to se promijenilo tokom pandemije koronavirusa i od početka vakcinacije protiv kovida.

Tvrdnje da imaju zdravstvenih problema i da završavaju karijere zbog vakcine postale su svakodnevnica. 

Posljednji se na meti našao fudbaler njemačkog Minhena1860, Kijanu Štaude, koji je imao zdravstvenih problema, što se, naravno, odmah pripisalo vakcinaciji.

Skrinšot“ sa ovim naslovom portala Logicno.com dijelio se na Fejsbuku uz dodatni opis:

Iako Štaude jeste iskusio srčane probleme, netačno je da je njegova karijera gotova, što su potvrdili i iz njegovog kluba.

Dakle, jasno je da će Štaude nastaviti da igra fudbal. 

Govoreći o Štaudeovom slučaju, njemački kardiolog Georg-Ike Beme, kazao je da se miokarditis može liječiti i da osobe koje ga imaju mogu potpuno ozdraviti.

Miokarditis je, kako smo objasnili u ranijem članku, takođe u kojem se pominju fudbaleri, zapaljenje srčanog mišića najčešće uzrokovanog virusom poput gripa, koksakija, hepatitisa ili herpesa.

Ovu objavu ocijenili smo kao lažnu vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article